Furie în Downing Street 10 după dezvăluirea "Operațiunii Yellowhammer" / Boris Johnson crede că un fost ministru vrea să-i distrugă negocierile cu liderii UE pe tema Brexit - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020

Furie în Downing Street 10 după dezvăluirea "Operațiunii Yellowhammer" / Boris Johnson crede că un fost ministru vrea să-i distrugă negocierile cu liderii UE pe tema Brexit

de C.D. Luni, 19 august 2019, 9:49
- a A+
Imagine
Furie la Londra după scurgerea în presă a unui document potrivit căruia Marea Britanie se va confrunta cu o penurie de combustibil, alimente şi medicamente dacă părăseşte Uniunea Europeană fără un acord, susțin surse citate de The Guardian. Potrivit acestora, sursa informațiilor scurse în presă ar fi un fost ministru britanic ostil premierului Boris Johnson și care încearcă să distrugă negocierile pe care premierul britanic urmează să le aibă în această săptămână cu liderii UE."Operațiunea Yellowhammer" este cel mai sumbru scenariu în cazul unui Brexit fără acord și este un document mai vechi, a declarat Michael Gove care este ministrul responsabil pentru situația unei ieșiri dezordonate a Marii Britanii din UE.

Boris Johnson ar urma să se întâlnească miercuri și joi cu cancelarul german, Angela Merkel, respectiv președintele Franței, Emmanuel Macron.

Potrivit surselor The Guardian, e de așteptat ca premierul britanic să reitereze faptul că nu acceptă decât un nou acord, fapt pe care însă liderii UE nu îl acceptă.

Marea Britanie se va confrunta cu penurii de combustibil, alimente şi medicamente dacă părăseşte Uniunea Europeană fără un acord de tranziţie , riscând blocarea porturilor şi o frontieră dură în Irlanda, se menţionează în documente oficiale publicate de Sunday Times.

Ziarul scrie că prognoza întocmită de biroul guvernului prezintă cele mai probabile replici seismice ale unui Brexit fără acord, mai degrabă decât scenariul cel mai rău posibil. Documentele notează că 85% dintre camioanele care folosesc principalele puncte de trecere ale Canalului Mânecii "ar putea să nu fie pregătite" pentru vămile franceze, ceea ce ar putea însemna aglomerarea porturilor timp de până la trei luni, până când traficul se va ameliora. Guvernul estimează, de asemenea, că o frontieră dură între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda va fi probabilă, întrucât planurile actuale pentru evitarea controalelor extinse se vor dovedi a fi nesustenabile, precizează Times.

"Întocmit în această lună de biroul guvernului sub numele de cod 'Operaţiunea Yellowhammer' dosarul permite o privire rară în planurile secrete ale guvernului pentru a evita un colaps catastrofal în infrastructura ţării", scrie Times. "Dosarul, clasificat 'oficial-sensibil' şi necesitând autorizaţie de acces, este remarcabil, pentru că oferă cea mai comprehensivă evaluare a gradului de pregătire al Marii Britanii pentru un Brexit fără acord", notează publicaţia.


27990 de afisari


Mda
TheFaime [utilizator], Luni, 19 august 2019, 10:57
+19/29
Boris dude, get a hair cut..in rest esti cute, but psycho!! Presimt ca dupa ce iti iese Brexitul fara acord, vei disparea din peisaj. Evident, nu o sa aiba cine sa fie tras la raspundere, iar cetatenii UK vor cersii dupa ajutor. F
Pagina wiki de la Op YH e din septembrie 2018.
Lok [utilizator], Luni, 19 august 2019, 9:57
+12/24
Care dezvaluire? Cei din Downing street au intocmit documentele si le-au si facut publice in mare parte deja de aproape un an. Atata ia presei din marea britanie sa le citeasca?
inca 10 comentarii comenteaza
Cookie Settings