​​Puțini sunt cei care știu că a colecta gunoiul este o activitate integrată într- un proces foarte complex, care cere o coordonare foarte bună în interiorul firmelor de salubritate. O componentă importantă o reprezintă mașinile de curățenie și, în acest sens, sistemele GPS devin adevărate instrumente de control și gestiune în activitatea acestor firme. În urma unei colaborări îndelungate cu companii importante din sector atât în România, cât și în Italia, Viasat a dobândit o serioasă expertiză în acest domeniu. Din acest motiv, soluția de monitorizare ViaTrack e perfect adaptabilă firmelor specializate în igienă urbană, datorită flexibilității ei ce permite optimizarea în funcție de tipul vehiculelor și activității acestora.

ViaTrackFoto: VIASAT SYSTEMS

Coordonarea unei game complexe de vehicule și utilaje destinate unei serii de activităţi locale tipice, ce presupune acuratețe în prestarea serviciilor, certificări riguroase şi maximă transparenţă, pare un adevărat coșmar. Dar ViaTrack e mediul perfect de planificare, monitorizare şi calibrare pentru serviciile de salubritate, chiar și atunci când vorbim de utilaje de tonaj mare, viteze de deplasare și distanțe mici, totul tradus într-un consum de combustibil însemnat. Cu ViaTrack ai o imagine de ansamblu asupra activității parcului de vehicule și poți interveni rapid și eficient.

Cine este avantajat de adoptarea unei asemenea soluții? Toată lumea: în timp ce cetățenii câștigă deoarece parcursul mașinilor este optimizat, asigurând o mai bună colectare a resturilor menajere într-un timp cât mai scurt, firmele de salubritate au și ele beneficiile lor. În primul rând este redusă munca administrativă - cu ViaTrack se obțin într-o clipă rapoarte generate online, ceea ce ușurează munca de evaluare și remunerare a oamenilor care conduc sau operează mașinile. De asemenea se reduc substanțial numărul de kilometri parcurși și costurile de mentenanță, pentru că având o imagine clară a stilului de condus al șoferilor și a modului în care sunt folosite mașinile, se poate preveni deteriorarea rapidă a întregului parc auto datorată uzurii vehiculelor. Nu în ultimul rând, crește eficiența șoferilor care pot fi ușor direcționați și ghidați în trafic, indicându-li-se rutele corecte pentru sporirea eficiența acestora.

Activitatea de zi cu zi poate fi monitorizată în cele mai mici detalii, pornind de la poziționarea și viteza vehiculelor, numărul kilometrilor la bord și parcurși, până la orele de staționare/funcționare sau pornire/oprire ale motorului și stilul de conducere al șoferului. Pentru mai multe detalii despre aceste soluții, poți vizita pagina ViaTrack sau poți afla mai multe despre compania dezvoltatoare urmărind link-ul Viasat Systems.