Reprezentanții Salvamont România au publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, un mesaj după moartea alpinistului Torok Zsolt, pe care aceștia îl numesc „unul dintre marii alpiniști ai țării, un prieten al Salvamont”, informează Mediafax.

Torok ZsoltFoto: Torok Zsolt / facebook

Reprezentanții Salvamont România au publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, un mesaj după moartea alpinistului Torok Zsolt, despre care spun că a fost răpus de marea lui pasiune.

„Crestele munților și alpinismul românesc sunt mai sărace și mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai țării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont România, un OM... În munca noastră, încărcarea psihică este mare în fiecare situație în care intervenim, dar, sunt momente în care aceasta depășește și puterea noastră de înțelegere și de acceptare a cruntei realități. Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat și apreciat performantele. Rămas bun prieten drag!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Alpinistul, a cărui dispariție a fost anunțată sâmbătă dimineața la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariția a fost anunțată de soția lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpiniști i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte.

Căutările au început imediat după anunțarea dispariției și în acțiune au fost implicați salvamontiști și jandarmi din județele Sibiu și Argeș, dar și un elicopter al MAI.

Celebrul alpinist Torok Zsolt, care a doborât mai multe recorduri, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu