Guvernul mexican cere SUA să trateze atacul din El Paso ca un act de terorism - Hotnews Mobile
1 € 4,7274 1 USD 4,2601joi 22 aug 2019

Guvernul mexican cere SUA să trateze atacul din El Paso ca un act de terorism

de I.B. Joi, 15 august 2019, 3:38
- a A+
Imagine
Guvernul mexican cere Statelor Unite să se asigure că atacul armat de la 3 august, care a avut loc în El Paso, să fie tratat ca un incident de natură teroristă împotriva mexicanilor, relatează Mediafax citand Reuters.

Ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, a declarat într-o conferință de presă că noi măsuri trebuie adoptate pentru a evita astfel de crime."Este foarte important să perseverăm, să specificăm, să clarificăm și să cerem ca noi măsuri să fie luate pentru ca astfel de incidente să nu se repete, iar prima măsură este aceea de a clasifica incidentul așa cum a fost, adică un act de terorism împotriva vieților mexicanilor", a declarat Ebrard.

Potrivit unui manifest de patru pagini, care ar fi fost scris de principalul suspect, Patrick Crusius, și postat pe 8chan, atacul armat din El Paso a fost numit un "răspuns la invazia hispanică în Texas".

Autoritățile din El Paso au informat de asemenea că suspectul ar fi declarat pentru poliție că a vizat mexicani în timpul atacului armat.

"Vor fi cei care vor spune că acesta nu este terorism, este vorba doar de o persoană", a mai declarat Ebrard.

"Ei bine, este nevoie să specificăm că bărbatul care a comis acest act josnic, îngrozitor, făcea parte dintr-o rețea și a încărcat un manifest pe acea rețea", a adăugat acesta.

Crusius este acuzat că a împușcat zeci de persoane, ucigând 22 dintre acestea, într-un supermarket din El Paso, Texas.280 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings