Procurorii constănțeni au cerut, miercuri, arestarea preventivă, în lipsă, a doi bărbați din Constanța, bănuiți că au lovit și înjunghiat un om de afaceri într-un club din Mamaia. Cererea vine la două săptămâni de la incident, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, incidentul s-a produs în urmă cu aproape două săptămâni, într-un club din stațiunea Mamaia, unde cei doi au lovit cu pumnii și au înjunghiat un om de afaceri, provocându-i răni pentru care s-au estimat 8-9 zile de îngrijiri medicale și sutură.

Procurorii susțin că, în data de 2 august, în jurul orei 3.30, doi bărbați, Vasile Neculai, zis „Eminescu”, și Tani-Fidis Băncuță, zis „Tancu”, în timp ce se aflau într-un club din stațiunea Mamaia, au avut o altercație cu un client, Silviu-Ionel Ștefancu. Acesta a fost agresat de „Eminescu”, fiind lovit cu pumnii dar și înjunghiat la nivelul bărbiei și la nivelului pieptului. La rândul său, „Băncuță” l-a lovit în zona gâtului și, ulterior, i-a aplicat o lovitură cu o teacă de cuțit în spate.

„Conflictul s-a produs în timp ce localul era plin și a indus stare de frică și panică în rândul clienților”, au transmis procurorii constănțeni.

Oamenii legii i-au căutat pe cei doi agresori, dar se pare că aceștia au fugit în străinătate.

„În cursul zilei de 13 august au fost puse în executare mandate de percheziție domiciliară în vederea identificării de probe necesare administrării probatoriului cauzei și depistării inculpaților însă aceștia nu au fost găsiți, existând suspiciunea că au plecat din țară într-un timp foarte scurt de la săvârșirea infracțiunilor și încearcă sustragerea de la tragerea la răspundere penală”, au declarat procurorii.

Drept urmare, miercuri a fost formulată propunere de arestare preventivă, în lipsă, față de cei doi agresori, pentru tentativă de omor, loviri sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Procurorii au mai declarat că ambii bărbați sunt cunoscuți cu antecedente penale, fiind anterior condamnați la închisoare pentru infracțiuni săvârșite cu violență, respectiv tentativă de omor.