"Sfârșitul unui deceniu de aur": Economia germană a intrat în marșarier - Hotnews Mobile
1 € 4,7769 1 USD 4,3418miercuri 29 ian 2020

"Sfârșitul unui deceniu de aur": Economia germană a intrat în marșarier

de G.S. Miercuri, 14 august 2019, 11:14
- a A+
Imagine
Încetinirea exporturilor a trimis economia Germaniei în marșarier în trimestrul doi al acestui an, arată datele statistice publicate miercuri, potrivit Reuters. Produsul Intern Brut a scăzut cu 0,1% trimestru-la-trimestru, iar unii analiști consideră că este posibilă o nouă contracție, în trimestrul trei, a cele mai mari economii europene."Adevărul este că economia germană este la un pas de recesiune", a spus Andrew Kenningham de la Capital Economics, adăugând că exportatorii se vor putea confrunta cu o lovitură și mai puternică dacă amenințările cu un Brexit fără acord se vor materializa pe 31 octombrie.

După anunțul privind evoluția economiei, randamentul obligațiunilor germane pe 10 ani a atins un nou minim istoric, minus 0,624%.

"Raportul de azi privind evoluția PIB marchează cu siguranță sfârșitul unui deceniu de aur pentru economia germană", a spus Carsten Brzeski de la ING.

"A fost un deceniu de creștere puternică pe spezele reformelor structurale anterioare, a stimulilor fiscali, a concentrării industriale și a steroizilor furnizați de Banca Centrală Europeană sub forma dobânzilor mici și a unui euro relativ slab", a adăugat analistul.


4486 de afisari


Ha!
ipolitic [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 17:41
+7/11
O bula creata de o Bula.
Tocmai somajul cel mai scazut si un "GDP gap" pozitiv sunt semnele prevestitoare ale unei recesiuni.Nu ar fi nici-o problema cu o noua recesiune, de obicei economia merge din groapa in groapa, daca relatiile comerciale stabilizatoare nu ar fi fost puternic perturbate de "Great Again".
Si trump a pus umarul la aceasta contractie
bancher [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 14:05
+6/14
daca nu erau brexitul si acordurile comerciale ale lui Trump, economia Germaniei mai crestea ani buni de zile. Din pacate, daca nemtii scad, vom scadea si noi ptr ca suntem dependenti de ei.
inca 11 comentarii comenteaza
Cookie Settings