PressOne: Dezinformare în diaspora. Românii din străinătate se tem că dacă se vor înregistra pentru alegeri sunt pasibili de dubla impozitare a veniturilor - Hotnews Mobile
1 € 4,7785 1 USD 4,3069vineri 06 dec 2019

PressOne: Dezinformare în diaspora. Românii din străinătate se tem că dacă se vor înregistra pentru alegeri sunt pasibili de dubla impozitare a veniturilor

de G.S. Miercuri, 14 august 2019, 8:50
- a A+
Imagine
Românii din diaspora se tem să se înregistreze ca alegători în străinătate, pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP), pentru a vota prin corespondență, scrie PressOne .Publicația citată a discutat cu români membri în comunități online din străinătate și cu administratori de pagini ale diasporei și toți au transmis același lucru: românilor le este frica de faptul că, odată completate datele personale în formularul on-line dedicat alegerilor prezidențiale, sunt pasibili de dubla impozitare a veniturilor, atât în țara de reședință, cât și în România.

În comunitățile online ale diasporei se discută energic pe această temă în ultimele două săptămâni, dar informația aflată la baza acestei temeri este o intoxicare și denotă, încă o dată, lipsa de încredere a românilor în stat și în autorități, spun specialiștii fiscali.

Reprezentanți ai AEP au declarat pentru PressOne că există mai multe solicitări adresate instituției în care li se cer clarificări ale acestei situații și că îngrijorarea românilor că ar putea fi umăriți de ANAF este unul dintre motivele care ar putea pune în pericol aplicarea legii votului prin corespondență.

Peste 10.000 de români din diaspora s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro, lansat în 28 iulie, iar mai mult de jumătate dintre ei vor să își exprime opțiunea la o secție de votare. Șeful Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, spune că ritmul "nu este unul satisfăcător" și că în lipsa unui număr suficient de preînregistrări există riscul "să se reia situația de la alegerile europarlamentare".


2360 de afisari


au dreptate
iondelaafumati [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 9:37
+14/16
denota neincredere in tot ce tine de interactiunea cu statul roman.Instinct sanatos ca de aia au plecat din tara !
Absolut!
John M. [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 10:49
+7/9
Un stat ca Romania cu legi arbitrare, cu atatea nedreptati raportate zilnic de media, cu mafiotarea institutiilor statale si mai ales cu deficitul bugetar in continua crestere, nu poate avea o relatie onesta cu un emigrant ce s-a stabilit in Occident pentru ca acesta a devenit un critic sever al regimului pe care l-a lasat "acasa".
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings