Lumea pe scurt. Aeroportul din Hong Kong revine la normal. Ken Cuccinelli, șeful serviciilor de imigrație din SUA, ar modifica poemul de pe Statuia Libertății, pentru a apăra politicile lui Trump. În Argentina reapare teama încetărilor de plăți - Hotnews Mobile
1 € 4,7785 1 USD 4,3069vineri 06 dec 2019

Lumea pe scurt. Aeroportul din Hong Kong revine la normal. Ken Cuccinelli, șeful serviciilor de imigrație din SUA, ar modifica poemul de pe Statuia Libertății, pentru a apăra politicile lui Trump. În Argentina reapare teama încetărilor de plăți

de DP Miercuri, 14 august 2019, 6:50
- a A+
Imagine
Aeroportul din Hong Kong a revenit miercuri dimineață la normal. Donald Trump a amenințat că va părăsi Organizația Mondială a Comerțului. Guvernul indian a anunțat că va ridica "treptat" restricțiile impuse asupra Cașmirului. Ken Cuccinelli, directorul interimar al serviciilor de imigrare din SUA, a modificat marți celebrul poem "Noul Colos", înscris pe Statuia Libertății, pentru a apăra politica de migrație a guvernului Trump, scrie AFP. Vezi lumea pe scurt, așa cum arată ea miercuri.HONG KONG - Aeroportul din Hong Kong a revenit miercuri dimineață la normal după o a doua zi de haos și confruntări între polițiști și protestatari pro-democrație, în timp ce Beijingul accentuează amenințările de intervenție.

WASHINGTON - Donald Trump a lansat presiuni la adresa Beijingului, întârzind impunerea unor tarife punitive pe o serie de bunuri de consum, un gest care ar putea afecta și consumatorul american înainte de cumpărăturile de sfârșit de an.

NEW YORK - Placido Domingo a căzut și el în mâinile mișcării #MeToo: Celebrul cântăreț de operă s-a confruntat marți cu o serie de acuzații de hărțuire sexuală care au determinat Opera din Los Angeles să anunțe o anchetă și să suspende reprezentațiile din două mari săli ale Operei.

ROMA - Senatul italian a amânat pentru 20 august o soluție la criza politică declanșată de liderul Ligii (extrema dreaptă) Matteo Salvini.

MONACA (Statele Unite) - Donald Trump a amenințat marți că va părăsi Organizația Mondială a Comerțului (OMC), pe care o critică pentru că, potrivit acestuia, organizația acordă un tratament preferențial Chinei în detrimentul Statelor Unite.

BUENOS AIRES - Piețele au rămas marți foarte nervoase în legătură cu situația politică din Argentina, unde spectrul încetărilor de plăți (la fel ca în 2001) a reapărut odată cu înfrângerea electorală a președintelui liberal Mauricio Macri, semn al respingerii de către populație a politicii actuale de austeritate.

WASHINGTON - Primele sancțiuni au fost luate în închisoarea din Manhattan, după "neregulile grave" denunțate în urma morții în detenție, sâmbătă, a finanțatorului Jeffrey Epstein: directorul a fost transferat temporar și doi angajați au fost suspendați.

GOMA (RD Congo) - Autoritățile medicale congoleze au anunțat marți că doi pacienți cu Ebola au fost vindecați după 11 zile de tratament la Goma, în estul Republicii Democratice Congo.

NOU DELHI - Guvernul indian a anunțat marți că va ridica "treptat" restricțiile impuse asupra Cașmirului, unde de mai bine de o săptămână, tăiase legăturile telefonice și Internetul pentru a evita o posibilă revoltă după decizia sa de a revoca statutul autonom al regiunii himalayene.

SEREMBAN (Malaezia) - Trupul Norei Quoirin, tânăra franco-irlandeză din Malaezia dispărută, a fost descoperit marți într-o râpă din junglă, după zece zile de cercetări intense care au mobilizat sute de oameni.

ALGER - Sute de studenți au demonstrat marți, pentru cea de-a 25-a săptămână la rând la Alger, în ciuda vacanței universitare și în prezența unei masive desfășurări a poliției, cerând schimbarea regimului.

MOSCOVA - Kremlinul, confruntat timp de o lună cu cea mai puternică mișcare de protest din ultimii ani, a negat marți orice "criză politică" și a apărat intervenția brutală a poliției, acuzată de acte de violență asupra manifestanților.

SYDNEY, Australia - Un bărbat a înjunghiat o femeie și a încercat să rănească mai multe alte persoane înainte de a fi reținut într-un cartier din Sydney, au spus martorii AFP.

BISHKEK - Fostul președinte al Kirghiei, Almazbek Atambayev, arestat săptămâna trecută după o operațiune a forțelor speciale, a fost acuzat de lovitură de stat în țara Asiei Centrale, care mai fusese deja zguduită de două revoluții în 2005 și 2010.

ATENA - Primul ministru grec și-a scurtat vacanța marți pentru a urmări evoluțiile incendiului violent pe insula Euboea, care a dus la evacuarea a peste 500 de săteni.

SYDNEY, Australia - Guvernul australian, sub focul criticilor pentru "scepticismul climatic", a anunțat marți un pachet de o jumătate de miliard de dolari australieni (300 de milioane de euro) pentru a ajuta țările din Pacific să facă față încălzirii globale.

NEW YORK - Pentru a face față mai bine competiției în creștere din partea platformelor precum Netflix și în curând grupurile Disney +, Viacom și grupurile CBS au decis în cele din urmă să se îmbine pentru a crea un gigant media condus de CBS, MTV, Comedy Central și Paramount Studios.

SAN FRANCISCO (Statele Unite) - Facebook a plătit sute de subcontractanți pentru a transcrie fragmente de conversații ale unor utilizatori, dezvăluie marți agenția Bloomberg. Rețeaua de socializare a negat că ar fi procedat în acest fel, susținând că ar fi vorba de încercări de a calibra mai bine reclamele în paginile sale.

WASHINGTON - Ken Cuccinelli, directorul interimar al serviciilor de imigrare din SUA, ar modifica celebrul poem "Noul Colos", înscris pe Statuia Libertății, pentru a apăra politica de migrație a guvernului Trump. (afp)


2875 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings