Aeroportul din Hong Kong a revenit miercuri dimineață la normal. Donald Trump a amenințat că va părăsi Organizația Mondială a Comerțului. Guvernul indian a anunțat că va ridica „treptat” restricțiile impuse asupra Cașmirului. Ken Cuccinelli, directorul interimar al serviciilor de imigrare din SUA, a modificat marți celebrul poem „Noul Colos”, înscris pe Statuia Libertății, pentru a apăra politica de migrație a guvernului Trump, scrie AFP. Vezi lumea pe scurt, așa cum arată ea miercuri.

Statuia Libertatii Foto: Captura Youtube.com

HONG KONG - Aeroportul din Hong Kong a revenit miercuri dimineață la normal după o a doua zi de haos și confruntări între polițiști și protestatari pro-democrație, în timp ce Beijingul accentuează amenințările de intervenție.

WASHINGTON - Donald Trump a lansat presiuni la adresa Beijingului, întârzind impunerea unor tarife punitive pe o serie de bunuri de consum, un gest care ar putea afecta și consumatorul american înainte de cumpărăturile de sfârșit de an.

NEW YORK - Placido Domingo a căzut și el în mâinile mișcării #MeToo: Celebrul cântăreț de operă s-a confruntat marți cu o serie de acuzații de hărțuire sexuală care au determinat Opera din Los Angeles să anunțe o anchetă și să suspende reprezentațiile din două mari săli ale Operei.

ROMA - Senatul italian a amânat pentru 20 august o soluție la criza politică declanșată de liderul Ligii (extrema dreaptă) Matteo Salvini.

MONACA (Statele Unite) - Donald Trump a amenințat marți că va părăsi Organizația Mondială a Comerțului (OMC), pe care o critică pentru că, potrivit acestuia, organizația acordă un tratament preferențial Chinei în detrimentul Statelor Unite.

BUENOS AIRES - Piețele au rămas marți foarte nervoase în legătură cu situația politică din Argentina, unde spectrul încetărilor de plăți (la fel ca în 2001) a reapărut odată cu înfrângerea electorală a președintelui liberal Mauricio Macri, semn al respingerii de către populație a politicii actuale de austeritate.

WASHINGTON - Primele sancțiuni au fost luate în închisoarea din Manhattan, după „neregulile grave” denunțate în urma morții în detenție, sâmbătă, a finanțatorului Jeffrey Epstein: directorul a fost transferat temporar și doi angajați au fost suspendați.

GOMA (RD Congo) - Autoritățile medicale congoleze au anunțat marți că doi pacienți cu Ebola au fost vindecați după 11 zile de tratament la Goma, în estul Republicii Democratice Congo.

NOU DELHI - Guvernul indian a anunțat marți că va ridica „treptat” restricțiile impuse asupra Cașmirului, unde de mai bine de o săptămână, tăiase legăturile telefonice și Internetul pentru a evita o posibilă revoltă după decizia sa de a revoca statutul autonom al regiunii himalayene.

SEREMBAN (Malaezia) - Trupul Norei Quoirin, tânăra franco-irlandeză din Malaezia dispărută, a fost descoperit marți într-o râpă din junglă, după zece zile de cercetări intense care au mobilizat sute de oameni.

ALGER - Sute de studenți au demonstrat marți, pentru cea de-a 25-a săptămână la rând la Alger, în ciuda vacanței universitare și în prezența unei masive desfășurări a poliției, cerând schimbarea regimului.

MOSCOVA - Kremlinul, confruntat timp de o lună cu cea mai puternică mișcare de protest din ultimii ani, a negat marți orice „criză politică” și a apărat intervenția brutală a poliției, acuzată de acte de violență asupra manifestanților.

SYDNEY, Australia - Un bărbat a înjunghiat o femeie și a încercat să rănească mai multe alte persoane înainte de a fi reținut într-un cartier din Sydney, au spus martorii AFP.

BISHKEK - Fostul președinte al Kirghiei, Almazbek Atambayev, arestat săptămâna trecută după o operațiune a forțelor speciale, a fost acuzat de lovitură de stat în țara Asiei Centrale, care mai fusese deja zguduită de două revoluții în 2005 și 2010.

ATENA - Primul ministru grec și-a scurtat vacanța marți pentru a urmări evoluțiile incendiului violent pe insula Euboea, care a dus la evacuarea a peste 500 de săteni.

SYDNEY, Australia - Guvernul australian, sub focul criticilor pentru "scepticismul climatic", a anunțat marți un pachet de o jumătate de miliard de dolari australieni (300 de milioane de euro) pentru a ajuta țările din Pacific să facă față încălzirii globale.

NEW YORK - Pentru a face față mai bine competiției în creștere din partea platformelor precum Netflix și în curând grupurile Disney +, Viacom și grupurile CBS au decis în cele din urmă să se îmbine pentru a crea un gigant media condus de CBS, MTV, Comedy Central și Paramount Studios.

SAN FRANCISCO (Statele Unite) - Facebook a plătit sute de subcontractanți pentru a transcrie fragmente de conversații ale unor utilizatori, dezvăluie marți agenția Bloomberg. Rețeaua de socializare a negat că ar fi procedat în acest fel, susținând că ar fi vorba de încercări de a calibra mai bine reclamele în paginile sale.

WASHINGTON - Ken Cuccinelli, directorul interimar al serviciilor de imigrare din SUA, ar modifica celebrul poem „Noul Colos”, înscris pe Statuia Libertății, pentru a apăra politica de migrație a guvernului Trump. (afp)