Câtă apă trebuie să bei ca să slăbeşti. Dacă până acum credeai că 2 litri de apă pe zi sunt de ajuns pentru a lupta împotriva kilogramelor, te înşeli! Numerele magice sunt, potrivit celor mai recente studii, 3,7 litri, respectiv 2,7 litri, în funcţie de sex! Potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), cantitatea minimă – atenţie, minimă! – recomandată de apă este de 3,7 litri în cazul bărbaţilor şi 2,7 litri în cazul femeilor, scrie csid.

UtileFoto: Colaj foto

Cum previi Giardia, diareea și alte infecţii gastrointestinale întâlnite mai ales vara. Scaunul diareic, primul simptom al acestor infecții. Principalul simptom este apariția scaunelor diareice care pot fi date fie de virusuri, de bacterii sau de paraziți. De multe ori, cel mic are și stări de vomă, greață și nu va mânca nimic. Medicii spun că mâinile murdare, fructele şi legumele nespălate, apa contaminată, contactul direct cu materiile fecale favorizează aceste infecții. O importantă cauza a diareei este infecţia virală. Multe virusuri pot provoca gastrită virală, care se răspândeşte rapid în grădiniţe, la locurile de joacă, în parcuri, din cauza uşurinţei de propagare a virusului, notează Doctorul Zilei.

Durerea de cap provocată de caniculă: cum scapi de ea şi când e cazul să mergi la medic. Un simptom des întâlnit pe perioada verii, îndeosebi în perioadele caniculare, este durerea de cap puternică, pulsatilă, localizată la nivelul tâmplelor, care poate migra spre ceafă şi creştetul capului. Acest tip de durere survine la scurt timp după expunerea prelungită la temperaturile ridicate şi poate fi însoţită şi de alte simptome, precum greaţă, vărsături, senzaţie de leşin. Cauzele acestor dureri de cap sunt, de regulă, deshidratarea, poluarea, extenuarea termică sau chiar accidentul vascular cerebral, potrivit csid.

Persoanele obeze au o satisfacţie mai mare atunci când mănâncă. O satisfacţie mai mare obţinută din consumul mâncării în fazele iniţiale ale consumului acesteia ar putea reprezenta motivul pentru care unele persoane mănâncă mai mult decât altele. Oamenii de ştiinţă teoretizează că tendinţa de a mânca în plus este corelată cu satisfacţie iniţială crescută pe care aceste persoane o resimt în stadiul iniţial al consumului de hrană. Cercetătorii sunt de părere că această diferenţă iniţială poate explica, parţial, obezitatea. Cauzele acestei maladii sunt variate, printre acestea deciziile luate în ceea ce priveşte consumul alimentar joacă un rol important, relatează Descoperă.

Unele boli se pot citi şi pe unghii. Când sunt fragile, casante, cu striaţii, pătate, îngălbenite sau înnegrite, unghiile pot trăda o igienă necorespunzătoare a mâinilor, însă pot face trimitere şi spre carenţe de minerale şi de vitamine în corp. Iată câteva probleme de sănătate în organism, care se manifestă şi la exterior, în zona mâinilor şi a unghiilor. Unul dintre simptomele observate de dermatologi când vine vorba despre unghii este colorarea ori apariţia unor linii albe, care pornesc de la cuticule spre vârful unghiilor. Acestea pot prezenta riscul de apariţie a aluniţelor cu caracter benign ori a melanoamelor maligne, potrivit Click.