Opera din Los Angeles, unde Placido Domingo este manager general, a spus marți că va ”angaja un avocat pentru a ancheta acuzațiile tulburătoare” aduse faimosului cântăreț, pe care nouă femei îl acuză de hărțuire sexuală, relatează AFP.

Placido DomingoFoto: Captura video

”Credem că angajații și artiștii trebuie să fie tratați cu respect și să se simtă în siguranță în mediul lor de lucru”, a spus Opera într-un comunicat, după publicarea unei anchete de către Associated Press care detaliază acuzațiile aduse starului artei lirice.

Nouă femei - opt cântărețe și o dansatoare, una singură a fost de acord ca numele să îi fie publicat - susțin că au fost hărțuite sexual de legendarul cântăreț de origine spaniolă.

”Acuzațiile acestor individe anonime, care datează poate de acum 30 de ani, sunt profund tulburătoare și, așa cum sunt cele prezentate, inadecvate”, a spus Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, de asemenea dirijor și director general al Operei din Los Angeles, arată un comunicat transmis de agentul său.

Una dintre a spus că Domingo și-a băgat mâna pe sub rochia sa, altele trei spun că le-a sărutat cu forța. Acestea au evocat gesturi, precum o mână pe genunchi în timpul prânzului.

Șapte din nouă femei au spus că cariera lor a suferit un impas după ce i-au refuzat avansurile, și că ele nu au mai putut lucra cu el vreodată. Toate erau tinere și la începutul carierei în momentul respectiv.

Jumătate din femei au spus că s-au simțit inconfortabil din cauza avansurilor.

Aproximativ 40 de alte femei interogate de către agenție au spus că au asistat la comportamente deplasate din partea starului.