CFR Cluj a făcut o primă repriză perfectă în fața celor de la Celtic Glasgow, a intrat în avantaj la pauză, însă părea să piardă controlul partidei în debutul reprizei secunde, când scoțienii au trecut în avantaj. Ardelenii au egalat din penalty, au fost din nou conduși, însă au avut puterea de a reveni și au obținut victoria (4-3, după golul lui Țucudean din ultimul minut) și calificarea (5-4 la general) în play-off-ul Champions League. Pentru accederea în grupele celei mai importante competiții europene, echipa lui Dan Petrescu se va duela cu Slavia Praga.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Au marcat: Forrest '51, Edouard '61, Christie '76 / Deac '27, Omrani '74 (pen.), '80, Țucudean '90+7
  • În tur, scorul a fost 1-1 (5-4 la general pentru echipa lui Dan Petrescu)
  • CFR Cluj va întâlni echipa Slavia Praga, la care sunt legitimaţi Nicolae Stanciu şi Alexandru Băluţă, în play-off-ul Champions League. Meciurile din play-off vor avea loc la 20/21 august (la Cluj), respectiv 27/28 august (la Praga).

  • În urma calificării în play-off-ul preliminariilor Champions League, CFR Cluj și-a asigurat prezența în grupele Europa League (dacă va fi eliminată de Slavia Praga).
  • În play-off-ul Europa League, Celtic va întâlni învingătoarea dublei dintre AIK Stockholm și Sheriff Tiraspol. În tur, suedezii s-au impus cu 2-1 în deplasare.

  • Potrivit Digisport, CFR Cluj va primi cinci milioane de euro pentru calificarea în play-off-ul Champions League.

Vezi aici cele șapte goluri ale întâlnirii de pe Celtic Park.

Bucuria celor de la CFR Cluj:

Declarații de la finalul partidei:

"Suntem fericiţi şi mândri că am reprezentat România cu cinste. Sunt mulţumiţi că am închis gura celor care au spus că nu am luat pe merit campionatele luate, dar am demonstrat că suntem cea mai bună echipă din România. După victoria asta mulţi nu o să mai aibă ce să zică. Jucătorii mei sunt senzaţionali şi azi le-am spus că dacă ne apărăm, nu avem nicio şansă. E un grup extraordinar, aici face antrenorul echipa. Am ales jucători buni, cu entuziasm, nu neapărat cei mai tehnici" - Dan Petrescu (antrenor CFR Cluj), la Digisport.

"Am primit nişte goluri şocante. A fost sinucidere la modul cum ne-am apărat! Am fost avertizaţi dinainte de primul gol, dar tot nu ne-am învăţat minte - nu am fost în stare de lucruri elementare în apărare, să blocăm centrări, să închizi culoarele... Am fost pedepsiţi, e vina noastră pentru eliminare!" - Neil Lennon (antrenor Celtic), potrivit Digisport.

"Nu prea mai am cuvinte. Acum ne revenim şi noi puţin. Acest thriller a fost cu happy-end. Nu cred că o echipă din România a mai jucat un meci de o asemenea intensitate în ultima vreme. Era normal ca Celtic să se suie peste noi, dar arbitrul a fost tot meciul de partea lor. Împotriva tuturor am reuşit să ne calificăm şi e ceva extraordinar. Suntem extrem de fericiţi, am demonstrat că se poate. A fost un efort depus de toţi cei din clubul acesta. Sper să ridicăm fotbalul românesc de acum înainte" - Bogdan Mara, la Digisport.

"Felicitări CFR-ului pentru această calificare. A fost mai puternică decât Celtic. A făcut un meci mare, a fost meritată această victorie. E foarte importantă această calificare pentru fotbalul românesc. Cred că CFR a fost o echipă puternică, a jucat foarte bine. Toată echipa a jucat bine, jocul a avut calitate. Echipa merge foarte bine. CFR a scos Astana, Maccabi, Celtic. E posibil să se califice în fața Slaviei Praga. Așa sper, pentru acest club. E foarte important pentru fotbalul românesc să fie o echipă în grupele UEFA Champions League" - Toni Conceicao, la Digisport.

"Mă bucur foarte, foarte mult. Prin această dublă cu Celtic, CFR a făcut o bună propagandă și putem fi mândri de rezultatul echipei noastre, atât prin rezultat cât și prin joc.", a spus Munteanu. CFR a avut câteva momente mai puțin bune, în care a primit ușor goluri, dar a devenit o putere de revenire și de caracter fantastică. Așa ne dorim să joace toate echipele noastre în Europa. Felicitări CFR!"- Dorinel Munteanu, pentru Digisport.

"Cred că următoarea perioadă va aduce 2- 3 jucători importanți la CFR. În afară de Lacina Traore. După ce au intrat banii aceștia. Mai mult, cu siguranță vor veni fotbaliști, dacă CFR va face un rezultat bun cu Slavia" - Daniel Stanciu (fost oficial al ardelenilor), pentru Digisport.

Cine este Slavia Praga, următoarea adversară a CFR-ului:

Slavia Praga are în palmares 5 titluri de campioană, 5 Cupe ale Cehiei, 14 titluri de campioană a Cehoslovaciei și a câștigat Cupa Mitropa (Cupa Europei Centrale) în sezonul 1937-1938. În sezonul trecut, adversara CFR-ului a terminat pe primul loc în campionat, la 4 puncte de Viktoria Plzen, echipa clasată pe locul 2, cu un golaveraj impresionant: 72-23.

Slavia Praga are un lot în valoare de 40.60 milioane de euro, conform transfermarkt.com. Cel mai bine cotat jucător este Tomas Soucek (mijlocaș defensiv, 24 de ani), cotat la 7 milioane de euro. Pentru formația din Cehia evoluează românii Nicolae Stanciu și Alexandru Băluță.

Au evoluat echipele:

Celtic Glasgow: Bain - Elhamed, Ajer, Simunovic - McGregor, Brown (Bayo ’88), Ntcham (Griffiths ’83), Forrest - Christie, Edouard, M. Johnsto (Morgan ’75). Antrenor: Neil Lennon

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio (Păun ’78) - C. Deac, M. Rondon (Ţucudean ’46), Omrani (Mureşan ’84). Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Elhamed ’41 / Rondon ’40, Deac ‘63

  • Desfășurarea livetext a partidei:

'90+7 Gooooool și calificare pentru CFR Cluj! Țucudean scapă singur cu Bain după o pasă a lui Djokovic și înscrie cu o scăriță!

'90+5 Morgan ratează o execuție, încă un minut!

'90+4 Țucudean este surprins în ofsaid. Acesta a trimis mingea în poartă, dar după fluierul arbitrului.

'90+2 Arlauskis și Păun mențin egalitatea, la atacurile în valuri ale scoțienilor.

'90+1 McGregor trage puternic, de la distanță, pe lângă poartă.

Ardelenii trebuie să mai reziste șase minute.

'88 Arlauskis primește galben pentru trageri de timp. Bayo intră pe teren în locul lui Brown.

'87 McGregor preia pe piept și încearcă un voleu, dar lovește greșit mingea și trimite peste poartă.

'86 Griffiths pleacă spre centrul careului după o pasă cu capul a lui Brown, acesta încearcă să îl dribleze pe Arlauskis, dar iese cu mingea în afara terenului.

'84 Ntcham este înlocuit cu Griffiths. Dan Petrescu îl introduce pe Mureșan în locul lui Omrani.

'81 Goooool CFR Cluj! Păun trage foarte bine, la colțul lung, din afara careului, Bain respinge în exterior, iar Omrani trage violent sub bară și înscrie!

'78 Luis Aurelio este schimbat cu Păun.

'76 Morgan intră în locul lui Johnston.

'76 Gol Celtic! Edouard trimite o pasă pe jos, Christie înscrie în poarta goală, după ce Arlauskis a ieșit greșit în exterior.

'74 Goool CFR Cluj! Omrani șutează puternic, pe jos, și îl învinge pe Bain (care a atins mingea cu vârful degetelor)! La acest scor, CFR se califică grație golurilor marcate în deplasare!

La cornerul rezultat, Brown deviază mingea cu mâna și ardelenii primesc penalty!

'72 Bain ratează o intervenție și ardelenii primesc corner.

'70 Arlauskis mai scoate un șut al lui Forrest.

'68 Deac pasează pentru Țucudean, acesta șutează slab dintr-o poziție incomodă.

'66 Johnston centrează în forță prin fața porții, dar acolo nu se afla niciun coleg.

'63 Christie recuperează după șutul lui Forrest, dar voleul său trece pe lângă buturile lui Arlauskis.

'63 Galben pentru Deac.

'61 Gol Celtic! Luis Aurelio și Burcă se încurcă reciproc în careu, mingea ajunge la Edouard și acesta îl învinge pe Arlauskis cu un șut fără preluare.

'59 Scoțienii se năpustesc în atac, McGregor ratează șutul din interiorul careului.

'54 Christie scapă singur în flanc, trimite o pasă în fața porții, de unde Edouard reia pe lângă poartă.

'52 Omrani încearcă un șut puternic, Bain respinge în exterior. Susic urmărește mingea, intră prin alunecare și se dă fault.

'51 Gol Celtic! Forrest egalează pentru scoțieni (ca în tur) cu un șut cu exteriorul, lângă bară, din interiorul careului. La acest scor, vom avea prelungiri.

'50 Deac este aproape de o pasă decisivă pentru Omrani, dar nu mai are suflu și trimite o pasă prea moale.

'47 Susic respinge cu capul din fața porții, după lovitura de cap a lui Ajer. În continuarea fazei, arbitrul nu vede că mingea este deviată de un scoțian și acordă corner pentru Celtic. Arlauskis intervine foarte bine la lovitura de cap a lui Simunovic.

Ardelenii au avut lovitura de start în repriza secundă. La pauză, Țucudean i-a luat locul lui Rondon.

Pauză la Glasgow. Repriză perfectă făcută de CFR Cluj, care este calificată în play-off-ul Champions League la acest scor (2-1 la general).

'41 Elhamed oprește contraatacul lui Omrani și ia galben.

'40 Rondon primește cartonaș galben, după faulturi repetate.

'38 Forrest avansează, ajunge în poziție de șut, dar trage pe lângă poartă.

'37 Ntcham centrează din lovitură liberă, Brown reia, dar nu pune suficientă forță și mingea ajunge în brațele lui Arlauskis.

'34 Christie trimite mingea în fața porții, Edouard finalizează cu un șut peste poartă.

'30 Bain scoate cu piciorul șutul periculos al lui Djokovic.

'27 Gooool CFR Cluj! Omrani centrează perfect, Deac trimite cu capul și mingea intră în poartă după ce lovește bara.

'26 Johnston trage din afara careului, însă mingea nu prinde suficient efect și trece pe lângă poartă.

'16 Christie urcă nestingherit spre poarta lui Arlauskis, trage, mingea este respinsă în corner.

'11 Brown cade, pare că s-a accidentat, dar se ridică și continuă partida.

'8 Deac cade în careu după un contact cu McGregor, românul cere penalty, însă arbitrul lasă jocul liber.

'5 Camora trage din afara careului, mingea este prinsă fără probleme de portar. Ardelenii au cerut penalty pentru henț, însă mingea nu l-a lovit în mână pe fundaș.

Pe Celtic Park se aude "You'll Never Walk Alone". A început partida.