Iohannis vrea să discute în CSAT chestiunea Huawei - Hotnews Mobile
1 € 4,7759 1 USD 4,3172miercuri 20 nov 2019

Iohannis vrea să discute în CSAT chestiunea Huawei

de Claudiu Zamfir Marţi, 13 august 2019, 17:59
- a A+
Imagine
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Cotroceni, într-o întâlnire cu jurnaliștii, că vrea să dezbată în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) chestiunile legate de o eventuală implicare a companiei chineze Huawei în realizarea rețelei naționale de comunicații pe tehnologie 5G, pentru că unii nu sunt încă suficient de îngrijorați" de controversele legate de firma chineză.Iohannis, care urmează să se întâlnească pe 20 august, la Washington, cu președintele american Donald Trump, a spus că SUA sunt îngrijorate de faptul că aliați ai americanilor, din cadrul NATO, vor să apeleze la serviciile Huawei.

"La noi unii nu sunt încă suficient de îngrijorați. Nu realizează ce se întâmplă aici, va trebui să discutăm și în CSAT un pic, să vină specialiștii să spună mai multe, pentru că, o astfel de infrastructură va fi greu de înlocuit apoi, dacă va fi nevoie", a afirmat Iohannis.

În martie 2019, ​ambasadorul american în Germania a trimis o scrisoare ministrului german al economiei și a spus în termeni duri că ar putea fi limitată cantitatea de informații clasificate trimisă către serviciile germane, dacă țara europeană alege compania Huawei pentru construcția rețelei 5G. SUA și-au avertizat aliații în ultimele săptămâni să nu aleagă Huawei sau să înceteze colaborarea cu grupul chinez, dar scrisoarea de acum, despre care a relatat în premieră WSJ, este cel mai dur mesaj.


7194 de afisari


CSAT
florinos [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 19:00
+11/17
Iohannis este presedinte de multi ani, poate ar fi timpul sa aduca in discutie si problema Clanurilor Interlope, ce ziceti ? Doar este An Electoral.
Cernavoda, va spune ceva, Dle Presedinte !!
deval [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 21:07
+5/7
Despre contractul cu chinezii, pentru reactoarele 3 si 4 la centrala nucleara de la CERNAVODA ??!! In 2014 Fonta a decis asta daca va amintiti !! Acum, in 2019 a mai decis asta inca o data Dancila si Anton Anton (!!!!) Atunci, in 2014 cand s-au scos steagurile UE din parlament ca se intoxicau oficialii chinezi la vederea lor !!
Tot atunci cand ni se spunea cate catralioane de vaci si porci -nimeni nu spunea de unde-o sa vindem noi chinezilor . Tot atunci s-a vorbit despre niste blocuri construite de chinezi -foarte ieftin- in Romania si asta s-a intamplat la Craiova , in sensul ca s-au construit pentru primarie cateva blocuri la fel de scumpe ca cele construite de ceilalti ....
De cand am auzit stirea asta cu construirea reactoarelor de catre chinezi cu un contract prin atribuire directa , am fost ingrozita iar azi cand o vad reconfirmata , aproape am turbat !!!
Dle Presedinte , faceti ceva si opriti nebuneala asta !! ONG-urile de mediu , atat de atente la copaci cascati ochii la calamitatea asta si fie faceti scandal (ca e mult mai groasa decat Rosia Montana), fie linistiti cu argumente pe cei ca mine daca bat campii !!!!!!!!!!!
inca 12 comentarii comenteaza
Cookie Settings