O ursoaică cu trei pui din zona Lacului Sfânta Ana a fost relocată în sanctuarul de urși de la Zărnești - Hotnews Mobile
1 € 4,7776 1 USD 4,3172miercuri 20 nov 2019

O ursoaică cu trei pui din zona Lacului Sfânta Ana a fost relocată în sanctuarul de urși de la Zărnești

de Catiușa Ivanov Marţi, 13 august 2019, 17:22
- a A+
Imagine
O ursoaică cu trei pui din zona Lacului Sfânta Ana a fost relocată în sanctuarul de urși de la Zărnești, potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Harghita. Zona este una turistică, iar urșii și oamenii se intersectează în mod frecvent. Recent a fost relocată din zonă și o ursoaică cu doi pui."Odată cu acest demers Lacul Sfânta Ana și împrejurimile acestuia au devenit mai sigure. Această acțiune a fost demarată cu succes ca urmare a cursului de formare pentru managerii faunei sălbatice care a avut loc în data de 3 aprilie, anul acesta la inițiativa Grupului de Lucru pentru Gospodărirea Durabilă a Peisajelor Culturale din județul Harghita din cadrul Consiliului Județean Harghita. Cu această ocazie au fost pregătiți de către Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, douăzeci de specialiști din domeniul faunei sălbatice. Printre altele, participanții la acest curs s-au familiarizat cu metodele de tranchilizare și de capturare a urșilor", comunică CJ Harghita.

Totodată, la ședința din luna august a Consiliului Județean Harghita s-a alocat suma de 90 mii lei pentru funcționarea Asociației Microregionale Pogány-havas care printre altele se ocupă și cu realizarea unui studiu menit a stabili numărul de urși din Bazinul Ciucului.


2056 de afisari


Aia nu este relocare!
pehash [utilizator], Marţi, 13 august 2019, 17:30
+3/5
"Sanctuarul" de la Zarnesti este un fel de gradina zoologica pentru ursi. Sunt inchisi in spatii mult mai mici decat ar folosi in mod natural. In mod normal, sunt dusi acolo ursii batrani si bolnavi. Puii crescuti acolo nu se vor ma integra niciodata in salbaticie.

Solutia pentru problema ursilor din Arges, Brasov si Harghita este simpla: 1. amenzi uriase pentru cei care hranesc ursii sau lasa gunoaie in padure, 2. program de stat pentru dotarea gospodariilor localnicilor cu pubele de gunoi "anti-urs" (care costa cateva zeci de euro bucata..).
Surpriza!..
pehash [utilizator], Miercuri, 14 august 2019, 12:50
+1/1
In Alpii centrali de ceva timp se incearca reintroducerea ursilor (care migreaza natural din Carpati). Populatia este mica, mai putin de 100, dar in crestere.

In treacat fie spus, justificare este penibila. Daca japonezii au vanat toate balenele din Marea Japoniei, inseamna ca ar trebui vanate si pe restul planetei pana dispar?... Daca leul a fost exterminat in Europa, ar trebui exterminat si in Africa?
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings