Administrația lui Donald Trump a anunțat luni o nouă regulă prin care refuză să acorde cartea verde și rezidența permanentă imigranților care primesc ajutoare publice, precum asistență socială, bonuri de masă și locuințe sociale, considerând că aceștia reprezintă o ”povară pentru societate”, relatează AFP.

Trump în MichiganFoto: Captura YouTube

Imigranților care sunt considerați susceptibili de a deveni o ”povară a societății” li se va refuza cartea verde, rezidența permanentă în America, arată o nouă regulă publicată de către Casa Albă.

Dacă nu au deja o carte verde, aceștia nu vor putea obține cetățenia americană.

Nouă regulă, cunoscută drept ”cheltuieli pentru societate”, vizează imigranții săraci care au beneficiat, pe o perioadă limitată, de asistență socială, bonuri de masă și locuințe sociale.

”Cu noua reglementare a cheltuielilor pentru societate, Administrația președintelui Trump apără din nou idelurile de autonomie și responsabilitate individuală, asigurându-se că imigranții sunt capabili de a se susține și că pot reuși în America”, a spus Ken Cuccinelii, directorul Serviciilor SUA pentru cetățenie și imigrație.

Această nouă reglementare ”va proteja contribuabilii americani, va păstra sistemul nostru public de sprijin pentru americanii vulnerabili”, a notat comunicatul Casei Albe.

Legea americană a imigrației stipulează că cei care vin să trăiască în Statele Unite nu pot deveni o povară a societății, amintește administrația prezidențială.

”După ani de zile, această exigență a fost ignorată, plasând o enormă greutate pe contribuabilii americani. Astăzi, legea cheltuielilor pentru societate va fi în sfârșit implementată.