​Mineralul fără de care nu poți trăi, previne bolile cardiovasculare și osteoporoza. Carența lui îți afectează creierul. Este vorba despre cupru! Majoritatea cuprului din organism se găsește în ficat, creier, inimă, rinichi și mușchi scheletici. Medicii susțin că aportul zilnic recomandat este de 1,4-3 mg, deficitul de cupru fiind foarte rar întâlnit la persoanele sănătoase. Atât prea mult cât și prea puțin cupru în organism poate să afecteze modul în care funcționează creierul. Deteriorările sunt adesea legate de boala Menkes, Wilson și Alzheimer, scrie Doctorul zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Ce boli se pot transmite la epilare. Reguli de igienă de respectat. România este una dintre puținele țări în care ceara pentru epilat se refolosește, dar nu este singura problemă din saloanele de cosmetică. Fiți foarte atente dacă persoana care vă epilează se spală pe mâini și dacă folosește mănuși de unică folosință. La capitolul infecții virale, pe lângă hepatita B, hepatita C și virusul herpetic, la epilat se poate transmite și HPV. Pe langă spălatul pe mâini și purtarea mănușilor de unică folosință, esențială este și dezinfectarea, notează Digi24.

Unele boli se pot citi şi pe unghii. Când pe unghiile tale apar modificări suspecte, este bine să nu le neglijezi. Când sunt fragile, casante, cu striaţii, pătate, îngălbenite sau înnegrite, unghiile pot trăda o igienă necorespunzătoare a mâinilor, însă pot face trimitere şi spre carenţe de minerale şi de vitamine în corp. Unul dintre simptomele observate de dermatologi când vine vorba despre unghii este colorarea ori apariţia unor linii albe, care pornesc de la cuticule spre vârful unghiilor. Acestea pot prezenta riscul de apariţie a aluniţelor cu caracter benign ori a melanoamelor maligne. Ar trebui să consulţi un medic specialist dacă unghiile se colorează în maro, conform Click.

Dispozitivele Apple, în combinaţie cu aplicaţii digitale, pot identifica demenţa. Producătorul de medicamente Eli Lilly a anunţat că rezultatele preliminare ale unui studiu arată că dispozitivele Apple, inclusiv iPhone, în combinaţie cu aplicaţii digitale pot diferenţia oamenii cu boala Alzheimer uşoară de cei care nu au simptome. Studiul a testat 113 participanţi cu vârste de peste 60 de ani, potrivit Adevărul.

„Înfometarea” celulelor canceroase: Alimentele la care ar trebui să renunțe bolnavii de cancer. Un articol publicat recent în revista Nature arată că reducerea drastică a unui aminoacid care se găseşte în special în carnea roşie şi în ouă a crescut eficienţa chimioterapiei şi radioterapiei administrate unor grupuri de şoareci, încetinind creşterea tumorilor. Totuşi, este mult prea devreme pentru a trage concluzii în privinţa unei posibile eficienţe similare la oameni, scrie Digi24.