Pentru Revoltați. Da, mușchii se lasă. Vehemența e deplină, dar n-are rost. Te trădează gesturile. Ai vrea să te-ntorci în Piața Victoriei, dar singur? E o stare, starea de după revoltă. Ca și starea trupului și minții după dragoste, după vreun lucru împlinit. Dar te-ai gândit la ce vagabonțeli se gândesc oamenii politici? Te compari cu ei? NU! UPDATE: Liviu Pop propune ziua de ieri Ziua unității civice! Vedeți că le e frică?

HotNews.roFoto: Hotnews

Revolta. Duminica de după. Pentru revoltat. Te uiți la numere, de uiți la câți ați fost, ce greșeli au fost, ce lucruri s-au întâmplat, ce poze s-au făcut, cine a bruiat, de ce unul nu șce a făcut, dece altul nu s-a potolit la timp, de ce nu ți-ai tras destule selfie-uri, de ce, de ce, dece. Parcă nici cafeaua n-are gust. Reiei de zeci de ori marea poză de la ora 21, cea cu luminițele, doamne, ce bine ar fi mers un “Deșteaptă-te Române!” dar uite n-a fost. Și realizezi că a lipsit spiritul de altădată.

Dar cu toate astea ai fost acolo, revolta s-a-ntâmplat. Și să nu uiți. În Duminica de după Revoltă, să nu uiți nicio clipă: LOR li s-a făcut frică.

Oamenii politici au altă duminică:

bine că s-a dus, uf, mare frică mi-a fost! Ei își trec duminica încercând să-și arate cât de puternici sunt în continuare. Se privesc în oglindă. Băi, încă sunt fascinant. Sigur, sigur, mai am niște oameni de mințit. Mai am niște televiziuni unde să mă arăt. Mai am niște slugi care să mă facă mare și unic pe Facebook. UPDATE: Liviu Pop propune ziua de ieri Ziua unității civice! Vedeți că le e frică?

Omule, nu are gust cafeaua ta? Îți spun: le-ai otrăvit cafeaua. Nu mai au aer în piept să-și aprindă trabucul Puterii lor. Hainele de șdemii de euro de pe ei le simt grele, niște gunoaie. Le pute fiecare înghițitură de la prânz. Gărzile de corp, polițiștii, jandarmii, militarii care i-au apărat, popii care i-au binecuvântat, toți aceștia le râd strâmb.

Azi duminică, oamenii aceștia puternici speră că îi așteaptă ACOLO, undeva, departe, cineva. Să le arate lor Puterea. Or, puterea asta nu mai este. Le-ai ciobit cupa de șampanie, de coniac. Le-ai băgat mortu’n Palat. Le e frică să scoată capu' din Palat. Pentru că și-ar arăta fața schimonosită de Frică.

A dat Firea apă Pieții? De frică. Vin alegerile. N-a făcut nimic pentru București. A dat Dăncilă o Jandarmerie mai blândă? De frică. Vin alegerile. Dau ele și alții precum Fifor, Tăriceanu, Ponta, dăruiesc ceva? Nu!

Așa trebuia să arate Piața și anul trecut. Așa trebuie să arate orice Revoltă.

Puterea lor nu este Puterea lor și n-a fost niciodată a lor, este a Noastră, a celor din Piață, da, chiar a pesediștilor care-i votează, a celor care au crezut și cred în ei.

Da, și aseară toți am văzut un semn în preajma altarului Alexandrei, Luizei, tinerilor din Colectiv. Un semn era pentru noi, din Piață, dar și pentru pesediștii cei mai înfocați.

Acest semn era pentru România tuturor: vrem fapte, nu sforării, nu vrăjeli în cuvinte.

Or, Revolta noastră de ieri asta a făcut. A dus mesajul acesta tuturor. Și mesajul ăsta a ajuns.

Astăzi duminică Revolta PiațaVictoriei10 august2019 este semnalul că nu le mai merg șmecheriile, că parcă ar fi fost și sunt bune niște autostrăzi, niște metrouri, în școli puțină educație cum se cuvine, niște afaceri lăsate să curgă sănătos.

Toate Puterile de după 1989 au privit spre cei 25000 de oameni de aseară și asta au zis. Păi, dacă nu ne îmbătam ca porcii, băi, un pic dacă făceam...

Dăncilă-Firea și toți oamenii politici știu ceva în duminica asta. Toți oamenii politici care vor veni și vor încerca aceleași experiențe, neputințe, circării ieftine: chiar Barna, Iohannis, toți, numiți sau nenumiți.

Știu că Revolta ta de ieri a băgat în cap multora că așa nu se mai poate. Au fost 25000 în Piață? Cel puțin milioane i-au văzut pe cei 25000 și s-au văzut, identificat cu cei 25000.

Aceste milioane și-n plus 25000 au impus ieri, în Piața Victoriei o nouă stare de lucruri. Starea de veghe asupra Puterii indiferent cine are această putere.

Și au impus un "Nu mai merge și așa" în România! Da, asta-i starea de duminică 11 august. Duminica de după Revoltă. Și la acest gând au drum liber și pesediști, și oengiști, și verzi, și dacopați, și proști, și maimuțe, și polițistul din Caracal, și coana mare de la 112, și Liviu Pop PSD.

Acest gând a fost darul generos al celor 25000 de revoltați de aseară. Atât de generoasă a fost Revolta de ieri seara din Piața Victoriei.