DW: Renaşterea năpăstuitei Românii. De ce renaştere poate avea parte năpăstuita Românie după ce demolatorii ei şi-au făcut mendrele, croindu-şi legi după chipul lor vorace şi asemănarea lor nedreaptă? Dacă e posibilă, ar trebui să înceapă la 10 august. Viaţa ex-torţionarilor, a delatorilor, a devalizatorilor, a marilor corupţi, pe scurt, a distrugătorilor ”dăruiţi” României de comunism şi postcomunism e, pe măsură ce îmbătrânesc, tot mai frumoasă. Căci pensiile speciale le-o îndulcesc, rotunjindu-le grasele conturi bancare. Grase, ca primele şapte vaci anunţând marea catastrofă în visul biblicului faraon. Să-i ferească însă Cerul pe copiii României. Şi pe adolescenţii ei. Partea lor sunt vacile slabe şi spicele arse şi famelice, devorându-le pe cele grase. Dacă cei mici au ghinionul să nu aibă părinţi care să fi învăţat buchea libertăţii, de pildă în America, precum ai fericitei Sorina, ori dacă le lipseşte voinţa de a-şi apăra drepturile şi capacitatea de a lupta, oricât de formidabilă ar fi presiunea infamiei, viaţa lor e grea. Şi, uneori, dacă adolescenţii şi copiii dau de câte un psihopat gen Dincă, poate fi cumplit de cruntă şi de scurtă. Crunt de scurtă ca a Alexandrei. Ca a Luizei. Ca a Aurei Ion. Ca a victimelor de la Colectiv. Şi, nu în ultimul rând, ca a tinerilor omorâţi la mineriade şi în Revoluţia din decembrie 89, scrie Deutsche Welle.

ActualitateFoto: Colaj foto

Oasele oștenilor care s-au luptat cu Suleiman Magnificul, aruncate de-a valma într-o groapă la Horlești. În satul Horleşti, comuna Rediu, în curtea unei case aflate în construcţie, excavatorul a scos la suprafaţă o groapă cu mai multe oase... Conform descrierii din textul publicat pe site-ul universităţii, groapa respectivă nu conţinea un mormânt sau schelete complete, nu era un cimitir şi nu erau nici obiecte personale, haine sau alte accesorii, ci doar o mulţime de oase aruncate laolaltă de la foarte mulţi oameni. Concluzia investigaţiei avea să arate că a fost o bătălie ce, explică arheologii, a fost dusă între oastea condusă cel mai probabil de Suleiman Magnificul şi trupele locale, în preajma Iaşului, scrie Ziarul de Iași.

Iordache, după ce Dragnea a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă: Bate câmpii. Leagă dosarul de Congres. Şi-a pierdut calitatea de membru prin condamnare. Deputatul PSD Florin Iordache susţine că acţiunea în instanţă depusă de Liviu Dragnea împotriva Vioricăi Dăncilă va fi respinsă, întrucât PSD a modificat legal statutul partidului. „Bate câmpii. Noi nu mai aveam preşedinte. Am modificat statutul, apoi am organizat alegeri“, a spus Iordache pentru Adevărul, arătând că Liviu Dragnea încearcă, de fapt, să lege dosarul în care a fost condamnat de statutul PSD, potrivit Adevărul.

Coca-Cola schimbă afișele campaniei pro-gay care a încins spiritele în Ungaria. István Boldog, deputat Fidesz, anunță pe Facebook că nu va mai consuma băuturi Coca-Cola și cere susținătorilor săi să îi urmeze exemplul. Asta, după ce compania americană a lansat, cu puțin înaintea festivalului Sziget, campania de afișe pro-gay #loveislove. Reacțiile au fost împărțite: unii s-au înfuriat, ații, din contră. Subiectul a fost preluat și de presa internațională: The Guardian, Euronews, Reuters, CNN, Bloomberg, Courrier International și alte publicații scriind despre scandal. În cele din urmă, multinaționala a cedat și a schimbat afișele campaniei, scrie Europa Libera.

Mi-am găsit mașina lovită în parcare. „Am rămas siderat: polițistul de caz mi-a zis că nu are resurse să îl sune pe mobil…” Să nu credeți că triangulația STS e singura bubă. E cea mai mică bubă. Întreg sistemul de anchetare a faptelor ilegale este la pământ... Mă uit mai atent în parbrizul din fața mașinii și sub ștergător găsesc o foaie scrisă de mână. Un număr de telefon, un nume mic și un text destul de laconic: am văzut cine v-a lovit mașina, acesta este numărul motocicletei, transporta pizza, pot veni oricând la poliție pentru declarație. Am luat biletul și mașina și m-am dus direct la constatare la Secția 22... După o lună am trecut din nou să aflu ce și cum, scrie Republica.ro.

„Ne vom trezi în curând ca în Zimbabwe!” Leonid Volkov despre blocarea rețelei mobile la protestele din Moscova. Societatea pentru protecția Internetului, o organizație non-profit care monitorizează cazurile de cenzură și reglementare a internetului, a semnalat primul caz de deconectare a internetului mobil, la Moscova, la indicația autorităților, în timpul unei acțiuni de protest, care a avut loc la 3 august. BBC citează o scrisoare adresată angajaților call-centrelor de către unul din cei trei mari operatori de telefonie mobilă din Rusia, fără să precizeze despre care anume este vorba, MTS, MegaFon sau Veon. Respectiva adresare face referire la deconectarea principalelor antene de internet din centrul Moscovei „la cererea structurilor de forță”, potrivit Europa Libera.