Italia: Salvini decretează ruperea coaliției de guvernare și cere alegeri anticipate cât mai "rapid" posibil - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2695vineri 05 iun 2020

Italia: Salvini decretează ruperea coaliției de guvernare și cere alegeri anticipate cât mai "rapid" posibil

de R.M. Joi, 8 august 2019, 21:51
- a A+
Imagine
Matteo Salvini, omul forte al guvernului italian și liderul Ligii, a cerut joi alegeri anticipate cât mai "rapide" posibil, decretând destrămarea coaliției aflate la guvernare, scrie AFP.


"Să mergem cât mai rapid la Parlament pentru a lua act că nu mai există majoritate (...) și să dăm rapid cuvântul alegătorilor", a afirmat el, într-un comunicat, difuzat după o serie de întâlniri cu lideri politici.

"Este inutil să mergem mai departe cu "nu" și dispute, ca în aceste ultime săptămâni, italienii au nevoie de certitudini și și de un guvern care lucrează", a adăugat el. În întreaga zi, au avut loc consultări între premierul Giuseppe Conte și președintele Sergio Mattarella și între Conte și Salvini.

Matteo Salvini a făcut o aluzie transparentă la aliații săi din Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem) și ministrul Infrastructurilor, Danilo Toninelli, care se opune ferm proiectului trenului de mare viteză Lyon-Torino.

Criza din coaliție a fost declanșată de cel mai recent vot legat de această linie feroviară.

M5S s-a trezit singura care a votat această legătură franco-italiană, în timp ce Liga a susținut două moțiuni ale opoziției în favoarea proiectului.

Crizele din Italia nu se produc în general vara, dar Matteo Salvini consideră că acest lucru nu are importanță.

"Vacanțele nu pot fi o scuză pentru a pierde timp și parlamentarii pot reveni la muncă săptămâna viitoare, așa cum o fac milioane de italieni, cu condiția să nu vrea să-și salveze privilegiile", a încheiat el.

Senatul și Camera Deputaților și-au terminat sesiunile și ar urma să revină la muncă în septembrie.


3111 afisari


pfff
razeshu [utilizator], Vineri, 9 august 2019, 0:31
+2/14
ce se mai dau in vant macaronarii dupa clovnii astia politici. pana si gestica ii pare inspirate de musolini si Berlusconi. Niste circari populisti cu gura mare si fara solutii reale la problemele economice generate de pomenile electorale fara numar din anii anteriori.
Mda
jeanvaljeanro [utilizator], Joi, 8 august 2019, 22:56
+1/13
Mare ipochimen baiatul...in italia nimic nu misca in august, probabil doar votacii lui salvini :))
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings