Barna: Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat - Hotnews Mobile
1 € 4,7305 1 USD 4,2682miercuri 21 aug 2019

Barna: Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat

de I.B. Miercuri, 7 august 2019, 22:52
- a A+
Imagine
Liderul USR Dan Barna a declarat, miercuri seara, la TVR1, că dacă el ar fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. El susține că România a avut un președinte extra jucător în persoana lui Traian Băsescu și unul prezent doar în situații de criză, în persoana lui Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

"Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului, furnizarea siguranței pentru cetățeni", a declarat, miercuri seară, la TVR1, liderul USR și candidatul Alianței USR-PLUS la prezidențiale, Dan Barna.Întrebat ce soluții ar fi propus pentru ceea ce s-a întâmplat la Caracal, Barna a spus: "Viteză mai mare de reacție. Dincolo de asta, convocarea mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment, ceea ce trebuie să facă un președinte cum o să fiu".

Liderul USR a afirmat că președintele Iohannis s-a poziționat diferit în problemele statului față de fostul președinte "extra jucător" Traian Băsescu.

"Este o decizie și o poziționare în oglindă cu domnul Băsescu, președintele Iohannis a decis să meargă la celălalt capăt al segmentului. Am avut un președinte extra jucător, am avut un președinte prezent doar în situații de criză", a spus acesta.

Barna susține că un președinte are datoria să inspire și să dea direcția unei națiuni.

"Felul de președinte care eu voi fi este cea de președinte implicat și prezent în viața comunității, nu doar la crize, ci în dramele, reușitele, eșecurile din viața de zi cu zi ale societății. Românii au nevoie de inspirație în momentul de față. Ceea ce ne lipsește este încrederea că în această țară se poate trăi pe mai departe. Președintele poate să inspire și are datoria să inspire și să dea direcția unei națiuni".

Totodată, deputatul USR consideră că președintele Iohannis reprezintă "vechea clasă politică" care a dus România în situația actuală.

"El este un om bun, în regulă, dar el face parte din vechea clasă politică care a dus România aici. Lucrurile astea nu s-au întâmplat peste noapte, s-au degradat ușor, ușor și am ajuns în situația care ține România cu sufletul la gură", a declarat Barna.

Dan Barna a susținut că echipa de campanie a președintelui Iohannis a fost slabă din punct de vedere profesional în ceea ce privește programarea în această perioadă a ședinței foto pentru campania electorală din toamnă.

Șeful statului a realizat o ședință foto la Palatul Cotroceni, potrivit mesajului și a pozelor postate sâmbătă de fotograful Simion Buia, pe pagina sa de Facebook. Duminică dimineața postarea a fost ștearsă.9294 de afisari


Aoleu
Godzillagrrr [utilizator], Joi, 8 august 2019, 1:13
+23/31
Nasol. Domnule Barna, sunteti penibil...
de aceea vei pierde
Cosimo [utilizator], Joi, 8 august 2019, 1:04
+21/31
Şi de aceea eu îl voi vota pe Iohannis şi va câştiga Iohannis, fiindcă faci astfel de declaraţii penibile, musiu Barna.
inca 73 de comentarii comenteaza
Cookie Settings