Ceaiul care poate elimina pietrele la rinichi. Beneficiile miraculoase ale acestei plante. Trifoiul este considerat aducător de noroc, un talisman în care credeam când eram mici. Însă, beneficiile acestei plante sunt nenumărate, ea fiind considerată o plantă cu calități terapeutice deosebite mai ales pentru femei. Trifoiul este de două tipuri: alb și roșu. Trifoiul alb este o plantă erbacee, perenă, cu frunze trifoliate. Tulpina, frunzele şi florile au beneficii medicinale. Trifoiul roşu este recunoscut pentru calitățile terapeutice. El conține calciu, lecitină, crom, magneziu, potasiu, siliciu, vitaminele A, E, C, B2 şi B3, potrivit Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

De ce în România apar tot mai multe cazuri de boli tiroidiene. Oboseala, apatia, schimbările bruşte de dispoziţie, senzaţia de nod în gât şi de sufocare pot fi tot atâtea semne ale disfuncţiei tiroidiene. În ultimii ani, prevalenţa tiroiditei autoimune a crescut, mai ales printre femeile tinere. Afecţiunea medicală este însoţită, de multe ori, şi de alte boli autoimune şi are nevoie de monitorizare şi de tratament permanente. Diagnosticul de tiroidită autoimună este unul tot mai frecvent în rândul femeilor de vârstă fertilă, au constatat medicii endocrinologi. Prevalenţa bolilor tiroidiene a crescut şi pentru că noi trăim în nişte condiţii stresante, scrie Adevărul.

Luna, cu 100 de milioane de ani mai veche decât se credea. Luna, satelitul natural al Pământului, ar fi cu 100 de milioane de ani mai veche decât se credea, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Koln, Germania. Studiul este bazat pe analiza chimică a mostrelor de roci prelevate de pe Lună în timpul misiunilor spaţiale Apollo din anii 1970 şi arată că satelitul natural al Pământului s-a format la numai 50 de milioane de ani de la naşterea Sistemului Solar, arată Descoperă.ro.

Celule asemănătoare celulelor stem au fost descoperite în ficat şi ar putea reprezenta sfârşitul transplanturilor hepatice. Oamenii de ştiinţă care au făcut descoperirea sunt de părere că aceasta ar putea să elimine nevoia transplanturilor hepatice. O echipă de la Colegiul Regal din Londra, a demonstrat, în premieră faptul că, în ţesuturile umane hepatice se află celule care au propietăţi similare celulelor stem, „Pentru prima dată am reuşit să demonstrăm că pot exista celule stem în ficatul uman”, a explicat dr. Tamir Rashid, hepatolog şi cercetător-şef al studiului citat, conform Descoperă.ro.

Cafeaua are tot mai mare trecere la români. Cu accente florale din Etiopia sau mai dură, ca în Guatemala, cafeaua are mare trecere la români. Potrivit unei publicaţii străine, Capitala se află în top 3 oraşe europene cu cele mai multe cafenele specializate, raportate la numărul de locuitori. În plus, industria s-a dezvoltat atât de mult, încât experţii în prepararea cafelei, numiţi şi barista, au ajuns să aibă ucenici, potrivit Știrile ProTv.