UE respinge drept "inacceptabile" condițiile puse de Boris Johnson și se pregătește de un divorț fără acord - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4674vineri 03 apr 2020

UE respinge drept "inacceptabile" condițiile puse de Boris Johnson și se pregătește de un divorț fără acord

de R.M. Joi, 25 iulie 2019, 21:52
- a A+
Imagine
Uniunea Europeană a respins joi cererea noului premier britanic Boris Johnson de a negocia un nou acord pentru ieșirea Regatului și, fără a închide ușa discuțiilor, se pregătește pentru un divorț fără acord, scrie AFP.Șeful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a transmis din nou lui Boris Johnson că acordul de divorț încheiat cu Marea Britanie este singurul posibil pentru UE.

"Președintele Juncker a discutat telefonic cu premierul Boris Johnson și, după ce l-a ascultat, i-a spus că acordul de ieșire este cel mai bun și singurul posibil pentru Uniunea Europeană", a declarat o purtătoare de cuvânt, Mina Andreeva.

Această plasă de siguranță vizează evitarea revenirii controalelor la granița dintre provincia britanică Irlanda de Nord și Republica Irlanda.

Boris Johnson "a declarat că, dacă un acord trebuie încheiat, trebuie eliminată plasă de siguranță (în privința graniței irlandeze). Este evident inacceptabil și nu ține de mandatul Consiliului European", a afirmat negociatorul UE Michel Barnier, într-un mail adresat reprezentanților celorlalte 27 de state membre.

"Așa cum sugerează discursul său mai degrabă combativ, trebuie să ne pregătim pentru o situație în care acordă prioritate planificării unui +no deal+, în parte pentru a face presiune asupra unității UE27", a adăugat Michel Barnier.

Boris Johnson a calificat joi drept "inacceptabil" acordul de retragere negociat de Theresa May și a cerut UE redeschiderea negocierilor.

"Acordul de retragere a fost respins de trei ori. (...) Termenii săi sunt inacceptabili pentru acest parlament și pentru această țară", a spus Boris Johnson, în primul său discurs în fața Parlamentului în calitate de prim ministru.


O "absență a unui acord nu va fi niciodată alegerea UE, dar trebuie să fim pregătiți pentru toate scenariile", a avertizat Barnier.


21005 afisari


Ei se tiganesc?
LiviuX [utilizator], Joi, 25 iulie 2019, 23:10
+43/51
Uiti ca tot timpul UK a fost mai cu mot. Inca de la conditiile de aderare, statutul in UE, totul a fost "special" pentru ei. Asa ca UE nu face decat sa sustina acordul aprobat, pe care tot UK l-a respins. Asa ca, cine e cel cu mot, cine nu urmareste "interesul cetatenilor europeni"?
parca i-a pus fhurtin pe amandoi
rov [utilizator], Joi, 25 iulie 2019, 22:36
+34/42
pacat de englezi, americanii isi vor reveni.
Anglia va mai cobori o treapta...dupa ce acum 80 de ani devenea din conducatorul lumii, o putere locala, in curand va fi o tara oarecare...
Dupa ce va pierde si Scotia si Irlanda de nord, va fi o tara mica si neinsemnata.
inca 21 de comentarii comenteaza
Cookie Settings