Două creșe din Leipzig au stârnit un întreg scandal după ce au decis să elimine din meniu carnea de porc, din ”respect” față de doi copii musulmani. Valul de revoltă a fost atât de mare încât poliția a decis să patruleze sediile celor două instituții pentru a le proteja față de ”evenutale pericole„. Conducerea instituțiilor a revenit asupra deciziei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Planurile de a scoate din meniul copiilor carnea de porc sau alte produse alimentare din gelatină cum ar fi jeleurile sub formă de ursuleți au declanșat o serie de critici aspre în mediul online, subiectul având parte de o largă mediatizare.

Ziarul Bild a fost cel care a relatat, într-o primă fază, despre propunerea celor două creșe, precizând că ideea a luat naștere din „respect” față de doi copii musulmani.

”Din respect față de o lume aflată în schimbare, din 15 iulie, mesele și gustările oferite copiilor nu vor mai conține carne de porc" anunțau cele două instituții într-o scrisoare adresată părinților, potrivit ziarului german.

Reacțiile negative au fost atât de vehemente încât poliția din orașul est-german a decis să trimită polițiști care să asigure paza instituțiilor.

La distanță de câteva ore, directorul celor două instituții a anunțat suspendarea deciziei.

”Suntem copleșiți de întreaga poveste”, a precizat directorul creșelor Wolfgang Schäfer, citat de DPA.

Relatarea Bild a devenit virală pe rețele sociale. Creștin-democrații cancelarului Angela Merkel au calificat drept ”inacceptabil” planul de a interzice carnea de porc.

Beatrix von Storch, parlamentar din partea extremei drepte Alternativa pentru Germania a descris incidentul drept "subjugare culturală".

"Imaginați-vă că niște copii germani din Riyadh s-ar fi luptat pentru dreptul lor la cârnați și ar fi forțat majoritatea să își schimbe dieta", a spus ea. În același timp, părinții au calificat drept ”absurdă” întreaga dezbatere.