Împlinirea a 50 de ani de când omul a făcut primul pas pe lună se dovedește a fi un bun prilej de glume pe internet cu privire la neajunsurile societății românești, unul dintre cele mai mari fiind lipsa infrastructurii.

gropiFoto: Hotnews

Astfel, în timp ce SUA vorbesc despre o nouă misiune spațială pe lună, românii se pot consola în continuare cu ”aselenizarea” în craterele din asfalt.

”Românii n-au ajuns pe Lună, dar au "aselenizat" în craterele din asfalt...” #Apollo50th, este mesajul publicat de cotidianul Știri de Neamț, pe pagina de Facebook. Mesajul a devenit viral, fiind redistribuit de peste 1.800 de internauți.

Chiar dacă infrastructura rămâne una dintre cele mai mari probleme, trebuie amintit că România a participat totuși la misiuni spațiale.

Dumitru Prunariu, 66 de ani, este primul și singurul cosmonaut român. La 14 mai 1981 a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, participând la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”, prilej cu care a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.