Dacian Cioloș a declarat, vineri seară, că alianța USR-PLUS a stabilit ca Dan Barna să fie candidatul la alegerile prezidențiale, iar el să fie desemnat premier, după ce alianța 2020 USR-PLUS va ajunge la guvernare, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Dacă rezultatul acesta va fi avizat de conducerile celor două partide. Domnul Dan Barna din partea USR a fost desemnat candidat pentru președinția României, iar din discuțiile pe care le-am avut am ajuns la concluzia că e important să vorbim nu doar de alegerile prezidențiale, ci și de cum vrem să guvernăm România, pentru că obiectivul alianței este să formăm o majoritate în 2020”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi24.

Liderul USR a afirmat că, dacă alianța va ajunge la guvernare, el va fi desemnat premier.

„Asta a fost decizia pe care am luat-o în alianță, analizând și profilul și competențele candidaților pe care îi aveam la îndemână. Eu am avut această experiență de guvernare”, a adăugat Cioloș.

Cele două propuneri, respectiv ca Dan Barna să fie prezidențiabilul alianței, iar Dacian Cioloș premier, vor trebui validate în structurile statutare ale USR-PLUS.

„Duminică la ora 11:00 vom avea o conferință de presă împreună cu Dan Barna și vom anunța rezultatul acestor negocieri, după ce rezultatul lor va fi confirmat de conducerile celor două partide. Astăzi am finalizat discuțiile, dar avem o procedură internă, structurile de conducere trebuie să ia la cunoștință rezultatul acestor negocieri și să le aprobe”, a subliniat Dacian Cioloș.