Șapte medici dintr-un cabinet medical din Brașov care eliberează atestate pentru șoferi au fost puși sub control judiciar, într-un dosar în care sunt suspectați că au semnat fișele de aptitudini ale clienților fără să îi consulte, scrie Mediafax. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții IPJ Brașov au făcut o percheziție la sediul cabinetului medical, de unde au ridicat mai multe probe care atestă activitatea infracțională a suspecților. Potrivit polițiștilor, percheziția a vizat șapte persoane și o societate comercială într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Potrivit polițiștilor, cei șapte medici nu și-ar fi îndeplinit atruibuțiile de serviciu, care presupun examinarea medicală a clienților care au solicitat obținerea unui aviz de aptitudine medicală sau aviz psihologic necesar ocupării unor funcții.

Mai exact, doctorii sunt acuzați că nu au făcut examinările medicale propriu-zise, ci au semnat și parafat fișele înregistrate.

„Toți medicii specialiști, membri în comisie, cu toate că figurează angajați ai societății comerciale, și-ar fi desfășurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unități/cabinete medicale, nefiind prezenți la sediul persoanei juridice percheziționate. Aceștia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea și parafarea fișelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale”, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov.

Polițiștii au condus la audieri, în urma perchezițiilor, 15 persoane, iar procurorul a dispus punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a șapte medici.