Comisia Europeană alocă peste 4 milioane de euro pentru a susține libertatea presei și jurnalismul de investigație - Hotnews Mobile
1 € 4,7769 1 USD 4,3418miercuri 29 ian 2020

Comisia Europeană alocă peste 4 milioane de euro pentru a susține libertatea presei și jurnalismul de investigație

de Redactia Joi, 18 iulie 2019, 17:25
- a A+
Imagine
Comisia Europeană a lansat astăzi, 18 iulie, un apel pentru depunerea proiectelor pentru susținerea libertății presei și a jurnalismului de investigație în Europa, se arată într-un comunicat de presă. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 27 septembrie, 2019.Suma totală a finanțării ajunge la 4.2 milioane de euro și face parte din angajamentul Uniunii Europene pentru a promova, respectiv a încuraja libertatea și pluralismul mass-media.

Suma va fi alocată prin intermediul a trei arii de acțiune. Prima constă într-un mecanism de reacție la nivelul întregii Uniuni pentru a reduce încălcările și deteriorarea libertății presei în statele membre (1.4 milioane de euro).

A doua își propune crearea unui fond destinat susținerii jurnalismului de investigație transfrontalier în UE (1.5 milioane de euro), iar cea de-a treia arie de acțiune face apel la părțile interesate (ex: jurnaliști, ONG-uri) să propună proiecte care să contribuie la sprijinirea jurnalismului independent și a cooperării jurnalistice între statele membre, sau care să reafirme importanța libertății presei și a eticii jurnalistice în Uniunea Europeană (1.3 milioane de euro).


189 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings