Decizia Uniunii Europene de reducere a fondurilor pentru Turcia, în urma activităților acesteia privind extracția de petrol din apele Ciprului, nu va afecta determinarea Ankarei, a afirmat marți Ministerul turc de Externe, scrie Mediafax, citând site-ul agenției Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul a adăugat într-un comunicat că evitarea Uniunii Europene de a menționa turcii ciprioți în decizia sa, "arată cât de părtinitoare este aceasta în ceea ce privește Cirpu".

A doua navă turcească care intenționează să înceapă extracția de petrol și gaze naturale din Marea Mediterană, a ajuns săptămâna trecută în apropiere de coasta Ciprului, generând proteste aprinse din partea autorităților de la Nicosia. Nicosia a făcut apel Uniunii Europene să acționeze după ce Turcia a trimis două ambarcațiuni care să extragă petrol și gaze naturale din apele Ciprului.

Luna trecută, Liderii UE au avertizat Turcia să pună capăt activităților de exploatare în apele din vecinătatea insulei, în caz contrar blocul comunitar va lua măsuri, după ce Grecia și Cipru au făcut presiuni asupra altor state membre să ia atitudine.