Pompeo speră că SUA şi Coreea de Nord vor fi "mai creative" în discuțiile nucleare - Hotnews Mobile
1 € 4,7769 1 USD 4,3418miercuri 29 ian 2020

Pompeo speră că SUA şi Coreea de Nord vor fi "mai creative" în discuțiile nucleare

de A.Z. Marţi, 16 iulie 2019, 6:10
- a A+
Imagine
Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a declarat luni că speră că atât Coreea de Nord cât și Statele Unite ar putea fi "puțin mai creative" atunci când cele două părți vor relua discuțiile pentru a pune capăt programului nuclear al Phenianului, scrie Mediafax, citând Reuters.Într-un interviu pentru "The Sean Hannity Show", Pompeo nu a anunţat când vor fi reluate negocierile, dar a spus că asta se va întâmpla probabil la sfârșitul lunii iunie "cândva în iulie ... probabil în următoarele două sau trei săptămâni".

"Sper că nord-coreenii vor veni la masă cu idei pe care nu le-au avut prima dată. Sperăm că putem fi și mai creativi", a declarat Pompeo în interviul de la radio de luni. Cu toate acestea, Pompeo a adăugat: "Misiunea președintelui nu s-a schimbat: pentru a denucleariza în cele din urmă Coreea de Nord într-un mod pe care îl putem verifica. Aceasta este misiunea stabilită pentru aceste negocieri."

Președintele Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un luna trecută. În timpul întâlnirii, Trump a devenit primul președinte american care a intrat în Coreea de Nord și a spus că cei doi au fost de acord să repornească discuțiile operative. Trump și Kim s-au întâlnit de trei ori și au organizat două reuniuni la nivel înalt cu privire la problema nucleară.

Discuțiile de la Hanoi din februarie s-au sfârşit fără niciun acord, deoarece Statele Unite au insistat asupra denuclearizării complete a Coreei de Nord și că Coreea de Nord ar fi dorit scutirea de sancțiuni.​


951 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings