Testări gratuite pentru intoleranţa la gluten. Statisticile arată că intoleranţa la gluten este sever subdiagnosticată, una dintre cauze fiind simptomele numeroase şi uşor de confundat cu cele specifice altor afecţiuni. În Europa, doar 12%-15% dintre persoanele cu boala celiacă ajung să fie diagnosticate. Caravana naţionala de informare şi testare gratuită pentru boala celiacă este o premieră la nivel naţional şi va avea trei componente: va ajuta la diagnosticarea celor care ar putea suferi de boală celiacă, va oferi sprijin şi informaţii celor care deja se confruntă cu această afecţiune şi va livra un curs autorizat de educaţie medicală continuă pentru profesioniştii medicali, potrivit CSID.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Beneficiile uriașe ale dietei pe grupe de sânge. Poți scăpa definitiv de kilogramele în plus. Principiul dietei este acela că proteine variate din alimente, pot interacționa diferit, în mod distinct cu celulele organismelor cu grupă de sânge diferită. Teoria medicului are la bază considerentul că fiecare grupă sanguină are antigene unice care reacționează negativ în contact cu anumite substanțe. Medicul considera și că grupa de sânge, fiind moștenită de la strămoși poate avea diferite stiluri de viață, astfel încât: Persoanele care au grupa de sânge 01 au avut strămoși vânători. Aceștia aveau o alimentație care evident se baza pe carne, scrie doctorulzilei.ro.

Medicamente noi, dar nu neapărat mai bune, susţine un studiu din Germania. Un studiu efectuat asupra rezultatelor sistemului de sănătate german a ajuns la o concluzie nefericită pentru bolnavi, mai exact, oamenii de ştiinţă au aflat că mai mult de jumătate dintre noile medicamente care sunt aprobate nu oferă beneficii suplimentare faţă de medicamentele din generaţiile anterioare, notează Medicalxpress. Aproape toate aceste medicamente au primit aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului, ceea ce înseamnă că acestea sunt considerate sigure pentru tratamentul pacienţilor de pe întreg teritoriul Uniunii Europene, inclusiv în România, scrie Descoperă.

Ghimpele îmbunătăţeşte circulaţia şi reduce edemul picioarelor. Planta conţine şi compuşi de tip steroidian care pot contracta venele reducând inflamaţiile şi calmând durerile provocate de artrită şi de reumatism, potrivit Noii biblii a vitaminelor, coordonată de farmacologul dr. Earl Mindell. Luat pe cale orală sau folosit ca unguent, ghimpele este util şi în diminuarea disconfortului determinat de hemoroizi. Suplimentele se găsesc sub formă de capsule sau extract, scrie Adevărul.

Muşchi file - ce chimicale conţine? Asociaţia Pro Consumatori (APC) a analizat 20 mărci de muşchi file. Studiu APC face parte din Campania Naţională de Informare şi Educare: ”Să învăţăm să înţelegem eticheta!”. Iată concluziile. 9 din 10 mărci de muşchi file conţin apă adăugată! 6 din 10 mărci conţin mai mult de 4 aditivi! 5 din 10 mărci conţin soia! 8 din 10 mărci conţin zahăr adăugat! 5 din 10 mărci conţin arome sintetice!, potrivit CSID.ro.

Şapte mituri referitoare la alimentaţie şi la stilul de viaţă. Referitor la nutriţie, fitness şi stilul de viaţă circulă tot felul de mituri şi de concepţii greşite. Mai mulţi medici americani au întocmit un top al prejudecăţilor referitoare la aceste subiecte. Cum arată lista. 1.Mâncând grăsimi vei ajunge gras. În realitate, grăsimile consumate cu moderaţie sunt necesare sănătăţii. Greutatea în exces este rezultatul unui consum de calorii mult peste ceea ce organismul consumă. 2.Carbohidraţii te fac gras. De fapt, nu toţi carbohidraţii sunt la fel. Şi o brioşă cu ciocolată şi o banană conţin carbohidraţi, dar doar cea din urmă are şi nutrienţii şi fibrele necesare organismului, scrie Adevărul.