Simona Halep a revenit, luni, în ţară, după ce a câştigat pentru prima dată în carieră turneul de la Wimbledon. Halep a sosit la aeroportul Otopeni cu o aeronavă British Airways şi a fost întâmpinată la scara avionului de ministru Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, de preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, de fostul tenismen Ilie Năstase, de preşdintele COSR, Mihai Covaliu, care i-au oferit buchete de flori.

HotNews.roFoto: Hotnews

Şi preşedintele Klaus Iohannis a trimis un buchet de flori pentru jucătoarea română.

Îmbrăcată complet în alb, ţinuta obligatorie a All England Club şi cu replica trofeului cucerit la Londra, campioana de la Wimbledon a fost invitată apoi la Salonul Prezidenţial.

"Mulţumesc foarte mult că aţi venit. Este o primire deosebită, una călduroasă, ca de fiecare dată. Aş vrea să îi mulţumesc familiei, tuturor antrenorilor mei, de când am început prima dată să țin o rachetă în mână, de la patru ani și jumătate, echipei mele din prezent - care e una foarte bună, cu nişte oameni deosebiţi și mă ajută să ating cel mai înalt nivel în tenisul mondial. Bineînţeles, Federaţiei, pentru că fără ea nu prea știam ce înseamnă tenisul şi tuturor oamenilor care mă susţin, fanilor mei, tuturor oamenilor care își pun toată energia la meciurile mele și îmi transmit gândurile bune.

Bineînțeles, sunt persoane speciale în viața mea, în ultimii ani, care m-au ajutat foarte mult să cred în mine, că pot să câștig astfel de trofee. O să încep cu doamna Virginia Ruzici, pentru că acum 10 ani a fost alături de mine și a considerat că o să ajung foarte sus. A venit alături de mine și este în prezent.

Darren Cahill, care în ultimii patru ani m-a învățat să cred în mine și să pot să câștig pe cele mai mari arene ale lumii, în tenis. Domnului Țiriac, care e prezent, îi mulţumesc foarte mult pentru tot sprijinul și pentru toate sfaturile pe care mi le-a dat. Fiind dure, mai puțin dure, dar au fost bune și m-au făcut să cred 100% în mine că sunt capabilă să o înving chiar și pe Serena într-o finală de Grand Slam.

Vă mulțumesc tuturor! Vă mulțumesc încă o dată pentru primirea călduroasă și, cum bine știm cu toții, de fiecare dată mă întorc cu drag în România și acasă la mine. Vă mulțumesc foarte mult"a spus Halep, la sosirea pe Otopeni.

Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea Simonei Halep cu cu Ordinul Naţional ”Steaua României”. Ceremonia va avea loc la o dată ulterioară.

”Ca urmare a performanţei extraordinare obţinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincţii a statului român, Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, a anunţat,luni, Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că, ”prin dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât şi în afara sa, Simona Halep a promovat numele ţării noastre în întreaga lume”.

”Simona Halep este un model pentru tânăra generaţie, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaş câştig pentru sportul românesc”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc. Halep a cucerit anul trecut turneul de la Roland Garros.