​Membru PSD din 2003, Nicolae Moga este senator de Constanța la al treilea mandat și acum propunerea social-democraților pentru Ministerul de Interne. Moga este, din 1992, beneficiarul unui certificat de revoluționar, având calitatea de „luptător cu merite deosebite”. În 2017 s-a făcut remarcat după ce l-a amenințat pe șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa să nu mai iasă în presă cu “nenorociri” ca să nu sfârșească precum comisarul Cattani, din filmul „La piovra”.

Moga NicolaeFoto: Senatul Romaniei

„V-am spus, nu îmi doresc să fiţi un Cattani al judeţului Constanţa, al litoralului românesc pentru că nu vreau să sfârşiţi cum a sfârşit el”, a spus la vremea respectivă Nicolae Moga.

Nicolae Moga a absolvit în 1977 Institutul Politehnic București, Facultatea se Energetică, iar 25 de ani mai târziu și-a completat studiile la Universitatea Ecologică. În 2002 începe studii postuniversitare în management și finanțare locală și, în paralel, Facultatea de drept pe care o termină în 2006.

În 2011, își trece în CV și un certificat de absolvire a unui curs la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Nicolae Moga s-a încadrat în câmpul muncii în 1977 ca șef lot la Energomontaj Turceni, iar din 1980 a fost șef de brigadă, coordonator lucrari de constructii montaj ecluzele Navodari si Cernavoda - Energomontaj Navodari. Între 1986 și 1991 a fost director adjunct Management - Energomontaj CNE Cernavoda, sectorul Termocentrale Electrice.

Între 1991 și 1993, Nicolae Moga a fost subprefect al Constanței, funcție pe care a îndeplinit-o și între 2003 și 2004. Vreme de patru ani de zile, între 1996 și 2000, Nicolae Moga a fost președinte la TV Neptun, televiziune înființată de Radu Mazăre. În CV-ul său, figurează si 10 ani în care a fost manager coordonator lucrari constructii-transport, SC.TRACON SRL.