Dacian Cioloș: Prezidențiabilul PLUS, ales prin vot electronic, în perioada 22-27 iulie - Hotnews Mobile
1 € 4,8068 1 USD 4,4186vineri 28 feb 2020

Dacian Cioloș: Prezidențiabilul PLUS, ales prin vot electronic, în perioada 22-27 iulie

de N.O. Sâmbătă, 13 iulie 2019, 13:33
- a A+
Imagine
Dacian Cioloș a anunțat, la finalul Consiliului Național al PLUS, că a fost decis ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22-27 iulie. Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianței la prezidențiale, relatează Mediafax."Legat de organizarea PLUS, suntem în plin proces de organizare a partidului în teritoriu. Săptămâna aceasta se încheie prima etapă a constituirii organizațiilor locale ale partidului. Obiectivul nostru e să finalizăm acest proces până la începutul lunii august. În felul acesta vom pregăti Convenția Națională a PLUS care va avea loc la începutul lunii decembrie. Acum finalizăm acest proces, încât să ne pregătim pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Legat de alianța cu USR eu sunt convins că vom încheia negocierile în cel mai scurt timp. Nu negociem posturi, așa cum lasă unii să se înțeleagă, nu există un blocaj, ci căutăm cele mai bune soluții pentru ca alinața să constituie o alternativă politică. Atât PLUS, cât și USR sunt membri ai familiei politice Reînnoim Europa. Vă promit că vom reînnoi și România", a afirmat Dacian Cioloș, într-o conferință de presă susținută sâmbătă la finalul ședinței Consiliului Național al PLUS.

El a adăugat că tot prin vot electronic toți membrii PLUS vor alege și candidatul formațiunii la funcția de primar general al Capitalei.

"Am declanșat procedura de selecție a candidatului partidului pentru președinția României și a candidatului la Primăria Generală. Noi am decis să alegem prin vot direct al tuturor membrilor. De aceea va dura două săptămâni. Cei care doresc să candideze se pot înscrie în perioada următoare. De pe 22 și până pe 27 iulie vom avea vot deschis, electronic, pentru candidații la președinția României și a celui la Primăria Generală a Capitalei", a explicat Cioloș.

Liderul PLUS a reamintit că va fi un tandem al Alianței președinte-premier, la alegerile prezidențiale.

"USR a decis să aleagă prin Congres, noi am decis s-o facem prin votul tuturor membrilor, apoi vom decide care candidat va fi susținut la poziția de președinte al României și care va fi susținut pentru funcția de premier. Am decis să mergem în tandem, pentru că obiectivul nostru este să câștigăm și să schimbăm România. Adversarul nostru politic e guvernarea PSD-ALDE. Ca fost premier al României îmi dau seama de catastrofa spre care se îndreaptă România cu această guvernare. Noi vom pregăti un program politic ca să putem spune ce avem de făcut când vom ajunge la guvernare", a completat Dacian Cioloș.

Întrebat ce ar prefera, premier sau președinte, liderul PLUS a spus că este pregătit pentru ambele funcții, dacă va fi nevoie.

"Eu sunt pregătit să asum ambele funcții, dacă va fi nevoie. Îmi voi depune și eu candidatura în acest proces și vom vedea care va fi decizia partidului și apoi care va fi decizia în Alianță. Depun candidatura pentru președinție și în cadrul Alianței vom decide care candidat va fi susținut pentru poziția de președinte și care pentru cea de premier", a conchis Dacian Cioloș.

Consiliul Național al PLUS a avut loc sâmbătă, simultan cu Congresul USR în care partidul condus de Dan Barna își alege prezidențiabilul. La ora transmiterii știrii, Congresul USR este în desfășurare.

În competiția internă a formațiunii pentru alegerile prezidențiale sunt înscriși liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu.


4711 afisari


Pe el il voi vota.
Marionette [utilizator], Sâmbătă, 13 iulie 2019, 14:27
+3/7
Sunt fost votant de Basescu, Basescu, Iohannis acum il voi vota pe Ciolos pentru ca reprezinta acela "altceva" in politica: uniunea USR-PLUS. Daca nu trece in turul 2 il voi vota pe Iohannis. La parlamentare, clar USR-PLUS. Ciolos a facut lucruri pe care le urasc ca prim-ministru in timp ce in 99.8% din cazuri a fost un om ok. Va mai face lucruri pe care le urasc. Nu este nimeni care va face doar ce-mi doresc eu. Dintre toti cel care reprezinta altceva decat vechii politicieni corupti si hoti il aleg pe Ciolos.
Ceausescu revine
MVM [utilizator], Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:04
+1/3
Poporul roman are resurse inepuizabile de generat noi Ceausescu: oameni mediocri dar care par destepti doar pentru ca sunt hotarati si stiu ce vor. PLUS arata ca o trupa militara iar Alianta USR-PLUS nu mai exista, de facto. Oricum, Dan Barna bate si el campii, cu comparatii cu Star Trek si Matrix. Cat despre democratie, dupa ce membrii USR si PLUS aleg ce vor ei, se intalnesc sefii (chiar candidatii!) si decid ei, la mica intelegere. Unde este noutatea? Unde este speranta? Unde este competenta? Unde sunt ideile si programele?
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings