Președintele PSD Olt, Paul Stănescu consideră că niciunul dintre social-democrații testați in sondajul partidului nu e bun. „Singura cu șanse e primarul Capitalei, doamna Firea”, a declarat vineri Stănescu. Declarația liderului PSD apare în contextul în care candidații testați în sondaje de partid nu au șanse să ajungă în turul doi la prezidențiale iar Viorica Dăncilă a anunțat public că este dispusă să candideze dacă partidul i-o cere.

Paul StanescuFoto: Agerpres

„Nu are calități (n.r.-Viorica Dăncilă). Nu, nu cred în această variantă. Niciunul dintre cei anunțați nu cred că e bun. Singura care ar avea șanse e doamna primar de la București, doamna Firea”, a declarat, vineri, Paul Stănescu citat de agenția Mediafax.

De aceiași părere este și liderul PSD Slatina, Emil Moț care, în urmă cu două zile a scris pe pagina sa de Facebook, că nu mai e timp pentru „experimente și încercări”, ci trebuie maximizată „cea mai bună variantă”, Gabriela Firea.

Totodată, Gabriela Firea a declarat că nu exclude să se înscrie în cursa pentru Cotroceni, susținând că va face „toate clarificările” săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare o să-mi reiau activitatea, atât la primărie, cât și activitatea politică, și voi organiza o întâlnire cu presa și voi comunica intențiile mele pe toate palierele, atât politic, cât și administrativ”, a declarat Firea într-o intervenție la Antena 3.

La insistenta realizatoarei care i-a spus că în alte ocazii a negat că va candida, primarul Capitalei a răspuns: „Voi face aceste clarificări săptămâna viitoare. Îmi voi asuma acele decizii pe care le voi lua”.

Reamintim că președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi, menționând însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

Declarația lui Dăncilă făcută la DCNews este surprinzătoare în contextul în care ea a exclus până acum o candidatură, iar PSD a testat în sondaje pentru prezidențiale cinci lideri social-democrați, nu și pe premier. HotNews.ro a scris că cei cinci pesediști - Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleșoianu - sunt cotați în sondaje cu un scor mai degrabă în marja de eroare, având sub 5% în intenția de vot.