Românul aflat în vacanţă cu familia în Halkidiki şi care a fost rănit în urma furtunii de miercuri noapte va fi externat vineri, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. Soția și copilul bărbatului și-au pierdut viața după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia s-a prăbuşit din cauza vântului puternic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Referitor la soţia şi la copilul de 8 ani al bărbatului, Meleșcanu a spus că se aşteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalităţile pentru aducerea lor în România.

"În cursul zilei de astăzi, tatăl va fi externat din spital. În prezent, consulatul ţine legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalităţi, respectiv certificatul de deces cu compania la care avea asigurare familia respectivă. (...) Pentru repatrierea corpurilor, vorbesc de mamă şi de băiat, se aşteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalităţile pentru transportarea lor în România. (...) Există un procuror care se ocupă de cazul respectiv, de toate cazurile", a afirmat Meleşcanu, într-o intervenție telefonică la România TV, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în prezent la Ministerul de Externe nu există informaţii în legătură cu alţi români care ar fi putut să aibă probleme în urma furtunii care a afectat zona.

În urma furtunii violente de miercuri seară și-au pierdut viața șapte persoane, dintre care șase turiști, iar alte peste 100 au fost rănite. Furtunile puternice au afectat nordul Greciei și au provocat căderea copacilor, a stâlpilor de electricitate și blocarea drumurilor. Autoritățile au declarat stare de urgență în Halkidiki.