Primele componente ale sistemului rusesc de rachete S-400 au fost livrate Turciei / Ankara, tot mai aproape de sancțiuni din partea Washingtonului - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732duminică 20 oct 2019

Primele componente ale sistemului rusesc de rachete S-400 au fost livrate Turciei / Ankara, tot mai aproape de sancțiuni din partea Washingtonului

de MH Vineri, 12 iulie 2019, 11:36
- a A+
Imagine
Un prim transport cu componente ale sistemului rusesc de rachete S-400 a fost livrat vineri Turciei, ducând țara mai aproape de posibile sancțiuni din partea Statelor Unite și de un nou conflict cu Washingtonul, scrie Associated Press .Primele echipamente ale sistemului rusesc de rachete S-400 au ajuns la o bază aeriană din apropierea capitalei Turciei, a anunțat Ministerul Apărării de la Ankara, citat de AP.

Turcia şi SUA, aliaţi în NATO, sunt în dispută în legătură cu decizia Ankarei de a achiziţiona rachete S-400. Statele Unite, indignate cu privire la achiziţionarea de armament din Rusia de către o ţară NATO, au ameninţat Turcia cu sancţiuni dacă acordul nu se va anula. Ankara însă a refuzat să cedeze în fața avertismentelor.

Statele Unite consideră că rachetele ruseşti nu sunt compatibile cu echipamentele NATO şi că există riscul ca operatorii ruşi care îi vor instrui pe militarii turci pentru folosirea sistemelor S-400 să afle secrete tehnologice privind avioanele F-35. Turcia este parteneră a SUA atât în cadrul alianţei nord-atlantice, cât şi a programului de producţie a aeronavelor de ultimă generaţie.

SUA spun că rachetele S-400 compromit înţelegerea legată de avioanele de luptă F-35 ale companiei americane Lockheed Martin, pentru care Turcia este producător şi cumpărător. De asemenea, Washingtonul a început oficial procesul de a exclude Turcia din programul privind avioanele F-35, oprind instruirea piloţilor turci în SUA.

Marţi, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, avertiza din nou că Turcia s-ar expune unor "consecinţe reale" dacă acceptă S-400. A doua zi, Ministerul de Externe de la Ankara a răspuns printr-un comunicat, prin care solicita SUA "să nu facă paşi greşiţi, care ar exclude diplomaţia şi dialogul şi ar dăuna relaţiilor".2540 de afisari


Turcia nu putea sa ia o astfel de decizie
Habermas [utilizator], Vineri, 12 iulie 2019, 12:06
+5/9
si sa nu tradeze. Cele doua optiuni se exclud reciproc. Deci faptul ca Turcia a cumparat S-400 inseamna ca Turcia a tradat. Adica s-a dat cu Rusii.

Iar odata ce a tradat, este in interesesul Turcilor si Rusilor ca Turcia sa nu iasa de buna voie din NATO. Cu cat ramane mai mult in NATO cu atat mai multe pagube poate produce aliatilor.
kakaia problema
4clase [utilizator], Vineri, 12 iulie 2019, 12:06
+3/9
Bre, americanilor, nea Erdogan merge la santaj. Vrea si el ceva (in Uniunea Europeana) si nu ii dati, e ca cumatru'de la Budapesta, nea Orban Victor. Aceeasi scoala. Parca-s frati… Dar daca nu repatriati (furati) F35-urile alea de la Inalta Poarta, in 2-3 ani de zile apare un Mig aproape identic cu F35-ul, dar vopsit altfel si cu retrovizoarea fixa, nerabatabila… Si un an mai tarziu scoate si chinezul unul cam la fel, dar cu leduri colorate pe stopurile din spate si ceva mai infipte… in pamant…
Vezi istoria lui IAR-80 si a fabricii dupa 1944 (pentru cunoscatori)...
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings