Pe lunga listă a celor care se arată sceptici în legătură cu planul Facebook de a lansa moneda electronică Libra s-a adăugat acum și Donald Trump care a pus câteva mesaje pe Twitter despre subiect. Trump spune că nu are încredere în Bitcoin și alte criptomonede și crede că ”sunt volatile și nu au nimic la bază”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump crede că moneda Libra pe care Facebook ar trebui să o lanseze în 2020 va avea probleme de reputație și nu va fi nici fiabilă. Trump mai spune că nu-i plac criptomonedele și că, dacă Facebook și alte companii vor să lanseze astfel de monede, trebuie să se supună regulamentelor bancare.

”Nu sunt un fan al criptomonedelor, care de fapt nu sunt bani, sunt foarte volatile și nu se bazează pe nimic”.

El a mers și pe ideea că aceste monede generate electronic oferă un grad atât de mare de discreție a tranzacțiilor, încât încurajează activitățile ilegale.

”Avem o singură monedă în SUA și ea se numește dolar american”, a fost concluzia președintelui.

Facebook anunța pe 18 iunie intrarea în domeniul criptomonedelor prin intermediul Libra, o monedă care va putea fi folosită din 2020 în aplicații precum Messenger și WhatsApp, dar și ca aplicație de sine stătătoare. Compania spunea că Libra va putea fi folosită pentru a cumpăra diverse lucruri, dar și pentru a trimite bani la fel de ușor precum trimiterea unui mesaj.