Criza climatică: Cu ce temperaturi s-ar putea confrunta orașele în 2050 - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732duminică 20 oct 2019

Criza climatică: Cu ce temperaturi s-ar putea confrunta orașele în 2050

de A.Z. Vineri, 12 iulie 2019, 8:04
- a A+
Imagine
Temperaturile din Londra ar putea ajunge la fel ca cele înregistrate în Barcelona până în anul 2050, în timp ce vremea din Edinburgh ar deveni asemănătoare cu cea din Paris și cea din Leeds ar semăna cu condițiile climatice din Melbourne, scrie BBC News .Aceste concluzii sunt extrase dintr-un studiu realizat cu scopul de a determina în ce fel ar schimba creșterea temperaturii cu 2 grade Celsius condițiile climatice din 520 de mari orașe ale lumii. Peste o cincime dintre acestea, printre care Singapore și Kuala Lumpur, ar fi expuse la condiții cu care orașele mari nu s-au confruntat până acum, potrivit declarațiilor Crowther Lab.

Secetă extremă de tipul celei care a lovit Barcelona în 2008 ar putea amenința Londra. Autoritățile au fost nevoite să aducă apă din Franța în perioada respectivă, costurile ridicându-se la 20 de milioane de euro. Situația ar fi echivalentă cu mutarea orașului cu 1.000 de km mai în sud.

Creșterea de 2 grade Celsius ar putea duce la creșterea mediei de temperatură din Marea Britanie cu 6 grade pe timpul verii. Studiul, publicat în PLOS One, sugerează că verile și iernile din Europa ar deveni mai calde, cu creșteri de 3.5 grade, respectiv 4.7 grade.

Guvernele din toată lumea și-au luat angajamentul de a limita creșterea temperaturii la 1.5 grade până în 2050.

ONU a avertizat că trecerea pragului de 1.5 grade Celsius ne va conduce pe o cale care duce într-o "lume extrem de nesigură", iar angajamentele globale de până acum nu sunt suficiente pentru a preveni atingerea acestui prag.


3893 de afisari


Cred ca nivelul de CO2 s-a modificat.
Marionette [utilizator], Vineri, 12 iulie 2019, 15:38
-1/3
De altfel este logic. Toate algele si alta materie organica din petrol si carbune au fost injectate in aer prin ardere dand CO2 si H20.
Sunt de acord ca se va modifica clima. Poate si plantele vor creste mai mari si mai repede si mai bine avand CO2, sa nu uitam ca plantele cu CO2 se hranesc.
Nu sunt de acord insa ca pentru ca s-a modificat nivelul de CO2 si nu stim ce se va intampla, pentru ca realitatea este ca nu stim. La fel de bine se poate produce o glaciatiune si o racire globala, deci nu sunt de acord ca trebuie sa dam bani mai multi leprelor de politicieni.
Taxe pe masina, taxa pe drum, taxa pe bicicleta, taxa pe trotineta, taxa pe zahar, taxa pe patine cu rotile, taxa pe patine fara rotile, taxa, taxa taxa!
Din banii si-asa groaznic de prea multi pe care-i primesc pot lua punctual masuri atunci cand situatia o impune. Cand petrolul si carbunele se va epuiza vom vedea cum se face trecerea la noua lume. Cei inteligenti poate vor face din timp ajustari. Daca nu vor fi hoti. Pana atuncicel mai periculos pentru umanitate este politicianul care cere taxe!
Adica o sa fie ca-n vremea vikingilor
Dalinar [utilizator], Vineri, 12 iulie 2019, 16:21
-2/6
O sa se poata cultiva Sudul Groelandei. Care-I buba, se vrea un Litle Ice Age ca-n Evul Mediu care a tinut omenirea in foamete vreo 450 de ani???
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings