Cum se explică bubuitura misterioasă care a pus ieri pe jar Iaşul. O bubuitură puternică s-a auzit ieri în jurul orei 14 - în majoritatea cartierelor din Iaşi şi localităţile limitrofe. Zgomotul a fost urmat de o undă de şoc în urma căreia ferestrele s-au cutremurat. Profesorul Silviu Gurlui de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii “Al. I. Cuza” a oferit o primă explicaţie cu privire la acest fenomen misterios. ”La un asemenea impact e nevoie insa de o energie cinetica imensa care nu poate fi lansata de o persoana privata. Poate fi un fenomen natural de mare calibru sau un exercitiu militar neconfirmat din varii motive. Din fericire exista echipamentul instalat de mine in turnul ceasului din Palat care masoara simultan spectrul sunetului si vibratiile mecanice induse de varii fenomene naturale sau antropice Incercam sa le descifram”, a spus iniţial profesorul Gurlui, potrivit Ziarul de Iasi.

ActualitateFoto: Colaj foto

Copii-victime. Copii-făptaşi. Barbaria are multe feţe. Poate cel mai puţin suportabil chip al neomeniei este sălbăticia faţă de copii. E însă nu doar hidoasă, ci şi periculoasă, căci prefaţează terorismul care ne ameninţă democraţia. Şi civilizaţia. Insuportabilă pare ticăloşia unei mame care-şi omoară în bătaie băieţelul de numai nouă ani. A asasinului unei fetiţe de 14 ani violate înainte de a fi omorâtă de ucigaşul ei, un foarte tânăr irakian imigrat, care a mai violat repetat şi o fetiţă de numai 11 ani. Şi, pentru că şi victimele pot deveni făptaşi, de unde brutalitatea, agresivitatea şi perversiunea unor copii în vârstă de numai 12 ani, care împreună cu alţii, mai mari, s-au năpustit recent asupra unei tinere femei şi-au violat-o în grup, şocând grav elitele de stânga din Germania? Ştiind că până la 14 ani adolescenţii se bucură de imunitate penală (iar până la 18 sau 21 de beneficiul prea blândului drept juvenil), această elită nu suportă nici cea mai vagă aluzie la reducerea vârstei răspunderii penale. Sau la fireasca înăsprire a pedepselor pentru orori. Şi pentru alte fapte, nu mai puţin abominabile. Pe care a le numi "bestialitate" nedreptăţeşte, la rigoare, animalele, scrie Deutsche Welle.

Comisia Olguţa. PSD vine cu acuzaţii în cascadă la adresa AEP şi STS pe tema euroalegerilor: „Mai rămânea să spuneţi că se deteriorează sexual tabletele“. Aleşii PSD din Comisia de anchetă privind posibila fraudare a europarlamentarelor acuză AEP şi STS că nu au gestionat corect alegerile, fiind lăsate căi prin care rezultatul acestora ar fi fost influenţat de votul multiplu. Una dintre întrebările repetate insistent de politicienii PSD şi ALDE este dacă există riscul sau se poate presupune că a fost viciat procesul electoral din cauza „Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal” (SIMPV), potrivit Adevărul.

Urgia la Academia de Poliție: 74,3% dintre tezele de doctorat verificate sunt suspecte de plagiat. Raportul Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne - emis după exact două luni de verificări făcute la Academia de Poliție - scoate la iveală informații șocante despre una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din România; una menită să pregătească "oameni ai legii". Realitatea, pe scurt: 74,3% dintre tezele susținute în perioada 2011-2016 la Academia de Poliție - și trecute deja printr-o primă verificare cu softul de identificare a similitudinilor - sunt suspecte de plagiat, potrivit pressone.ro.

Ce nu scrie pe aceste cartoane. Litoralul românesc nu se va face bine niciodată dacă nu recunoaște boala de care suferă. În fiecare weekend, în sezonul estival, ni se servește o statistică de ne crește inima în piept. 130.000 de turiști pe litoral, 150.000, 200.000 de turiști! An de an din ce în ce mai mulți. Unde încap toți acești oameni din moment ce, oficial, sunt undeva la 120.000 de locuri de cazare? Turismul la negru - una dintre cele mai grele pietre de moară ce atârnă de gâtul litoralului și unul dintre motivele din cauza căruia litoralul românesc nu va fi niciodată „perla” Mării Negre, scrie Republica.ro.

Victoria Morozov: „Noi am uitat să fim generoși, noi am uitat să ne pese de cei din jurul nostru​” . Victoria Morozov este fondatoarea Asociației de Caritate „​The Moldova Project”​ ce activează în Marea Britanie şi crează conexiune între Republica Moldova și Regatul Unit şi susține copiii vulnerabili și familiile acestora, astfel prevenind abandonul copiilor în instituțiile rezidențiale. Din 2008 până în prezent a găzduit peste 1.500 de voluntari internaționali în R. Moldova pentru implementarea diverselor proiecte de susținere a copiilor vulnerabili și familiior acestora. „Nu este vorba doar despre stat, este vorba despre toți cei care suntem parte din societate, pentru că până la urmă sunt niște probleme, care nu neapărat statul le genera, sunt niște probleme de comportament pe care nouă, oamenilor, ne-au lipsit cândva și noi am uitat să fim oameni. Noi am uitat să fim generoși, noi am uitat să ne pese de cei din jurul nostru”, spune Morozov pentru Radio Europa Liberă Moldova.