Deficitul contului curent iese în decor: Nota de plată - la toamnă. România a înregistrat în aprilie 2019 un rezultat mai slab al contului curent decât cel cumulat pentru întreg primul trimestru al anului în curs. Mai mult, datele pe ultimele opt trimestre arată valori permanent negative ale soldului din balanţa de plăţi, spre deosebire de toate celelalte state membre UE din regiune. Rolul cel mai important în această evoluţie l-a jucat deficitul major înregistrat pe partea de mărfuri, unde creşterea producţiei interne nu a reuşit să acopere cererea internă, crescută exagerat în raport cu potenţialul economiei, scrie cursdeguvernare.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Economia britanică a scăzut pentru prima dată în ultimii 7 ani. Lira sterlină, la minimul din 2017. Lira sterlină s-a tranzacționat marți în jurul minimului ultimilor peste 2 ani față de dolar, în contextul în care analiștii estimează că economia britanică s-a contractat în trimestrul al doilea pentru prima dată în ultimii 7 ani, iar datele economice recente sunt pesimiste. Potrivit unui sondaj Bloomberg realizat în rândul economiștilor, economia britanică a scăzut cu 0,1%, primul declin trimestrial din 2012 încoace, potrivit Profit.ro.

Metroul de Drumul Taberei: au început lucrările pentru devierea liniei 41. Muncitorii de pe şantierul Metroului de Drumul Taberei au început lucrările pentru devierea liniei de tramvai 41, în zona parcului, potrivit Metrou Uşor. Devierea este necesară pentru construirea acceselor de la metrou pe peronul tramvaiului, aşa cum se întâmplă la Crângaşi. Metroul de Drumul Taberei este unul dintre cele trei şantiere pentru care a fost necesară oprirea tramvaiului. În paralel cu lucrările de la metrou, pe traseul tramvaiului se mai derulează lucrări la Pasajul Ciurel şi la Podul Grant, potrivit Economica.net.

Subvenții și stimulente financiare pentru firmele care angajează șomeri de peste 45 de ani, dar și tineri fără loc de muncă. Firmele care angajează pe o perioadă de cel puțin doi ani șomeri în vârstă de peste 45 de ani și investesc în formarea acestor angajați un sfert din valoarea contractului vor putea primi subvenții de la buget în cazul executării de lucrări și activități de interes pentru comunitățile locale. Totodată, companiile care angajează simultan un șomer cu vârsta de până la 25 de ani și unul cu vârsta de peste 45 de ani vor primi stimulente financiare, prevede un proiect legislativ, potrivit Profit.ro.

Amnistia fiscală ar trebui să aibă un caracter excepţional; acordarea repetitivă a unei restructurări riscă să fie contraproductivă. Amnistia fiscală ar trebui să aibă un caracter excepţional pentru că acordarea unei astfel de restructurări în mod repetitiv riscă să fie contraproductivă şi poate duce la concluzia că neplata obligaţiilor fiscale la termen poate fi o strategie de finanţare, consideră specialiştii EY România. La finalul anului 2018 existau datorii fiscale restante de aproximativ 30 de miliarde de lei, dintre care doar aproximativ 500 de milioane de lei au fost "stinse", în primele patru luni ale acestui an, potrivit Agerpres.

Povestea antreprenorului care a făcut milioane transformând biserici în cluburi. A pierdut totul dar a luat-o de capăt, iar astăzi are o avere de peste 25 de milioane de euro. La doar 25 de ani făcea primul million şi părea că totul îi va merge în continuare ca pe roate. În doar câţiva ani însă, Andy Scott a pierdut totul, dar a refuzat să renunţe, aşa că a luat-o de la zero. În cele din urmă, un prieten i-a împrumutat nişte bani, care l-au ajutat să transforme o biserică şi un fost cinema în cluburi de noapte. Ambele locaţii au avut succes, ceea ce i-a permis antreprenorului să îşi reia vechiul business, urmărind în permanenţă noi oportunităţi de afaceri. Aşa a apărut, în cele din urmă, compania REL Capital, potrivit Business Magazin.

În premieră, Profi depăşeşte Kaufland şi are cei mai mulţi salariaţi dintre toţi retailerii alimentari din România. Kaufland coboară pe locul al doilea în topul comercianţilor alimentari cu cei mai mulţi angajaţi şi are cea mai mare scădere a numărului de salariaţi din clasament, reiese din datele ONRC comparate de Economica. Informaţia vine în contextul în care până în anul 2017 inclusiv, Kaufland a fost liderul acestui clasament, arată datele ONRC comparate de Economica. 2018 este al doilea an consecutiv în care retailerul german Kaufland îşi restrânge numărul de salariaţi, potrivit bilanţurilor depuse de companie la Finanţe, citate de Economica.net.