Dăncilă spune că Guvernul și PSD nu susțin legea prin care copiii sunt obligați să-și întrețină părinții - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716vineri 10 iul 2020

Dăncilă spune că Guvernul și PSD nu susțin legea prin care copiii sunt obligați să-și întrețină părinții

de N.O. Vineri, 5 iulie 2019, 17:49
- a A+
Imagine
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că proiectul de lege prin care copiii sunt obligați la întreținerea părinților nu este susținut nici de Guvern, nici de PSD. Asta, în contextul în care proiectul de lege este depus de 73 de parlamentari, majoritatea PSD.


Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, la Galați, că proiectul de lege prin care copiii sunt obligați la întreținerea părinților nu este unul agreat, astfel că nici Guvernul, și nici PSD nu îl susține, potrivit Mediafax.

"Am văzut în spațiul public că se discută foarte mult despre acea inițiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreținerii părinților, așa-numita Lege a Recunoștinței. Este opinia unor deputați. În Parlamentul României sunt foarte multe inițiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susținută de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați sunt foarte multe inițiative legislative, dar de la o inițiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a Recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD", a spus Dăncilă.

Proiectul prevede obligația părinților de a-și întreține copiii și de a le asigura un trai decent și educația necesară. Totodată, documentul prevede obligația bunicilor de a-și întreține nepoții, acolo unde "nepoții minori, care necesită sprijin material, aflați în imposibilitatea întreținerii lor de către părinți au dreptul la întreținere de la bunici care dispun de mijloace suficiente".

Inițiativa legislativă a fost depusă la Senat de parlamentari PSD și ALDE, printre care și Niculae Bădălău, ministrul Economiei.


5975 de afisaridancila
maferescdeciuma [utilizator], Vineri, 5 iulie 2019, 18:17
+12/14
ce asteptari sa ai de la docila dancila? cand 100 de gusati din partidul hotilor semneaza o initiativa legislativa, e clar ca acea initiativa e sustinuta de partid. ce fac ei prin legile astea se numeste in termeni tehnici: teste in productie. adica ai scos ceva nou si in laborator ( in cazul de fata intalnirile de taina a incompetentilor din psd) merge bine, dar vrei sa vezi in viata reala cum se manifesta situatia. asa ca arunci o pastila publicului si vezi cum reactioneaza. daca nu comenteaza nimeni, ti-a iesit testul, altfel te retragi si refaci proiectul. are cineva speranta ca niste incompetenti pot scoate ceva mai bun? mai multi nu inseamna mai bine, daca toti sunt prosti. 100 de prosti tot o prostie vor face.
Ba a fost un sondaj de piață în toată regula.
prec [utilizator], Vineri, 5 iulie 2019, 22:34
+8/8
Câțiva retarzi au născocit măscarea, răspândacii au împrăștiat-o și au așteptat să vadă care este răspunsul, reacția pieței/societății.
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings