Reacția MAE, după ce Ambasada Rusiei a spus că trupele sovietice au fost primite cu bucurie în Basarabia în 1940: Dezaprobăm prezentarea trunchiată și lipsită de precizie istorică - Hotnews Mobile
1 € 4,7769 1 USD 4,3418miercuri 29 ian 2020

Reacția MAE, după ce Ambasada Rusiei a spus că trupele sovietice au fost primite cu bucurie în Basarabia în 1940: Dezaprobăm prezentarea trunchiată și lipsită de precizie istorică

de G.S. Sâmbătă, 29 iunie 2019, 15:20
- a A+
Imagine
Ministerul Afacerilor Externe dezaprobă prezentarea trunchiată și lipsită de precizie istorică făcută de Ambasada Federației Ruse în România pe pagina sa oficială de Facebook privind ultimatumul sovietic din 1940 și evenimentele care i-au urmat, arată un comunicat MAE.Reacția diplomației române vine după ce, vineri, Ambasada Rusiei a postat un material intitulat "Anul 1940 în Basarabia: astfel a fost în realitate…" în care este prezentată varianta Moscovei despre ocuparea Basarabiei și se susține, printre altele, că "trupele sovietice au fost întâmpinate de populația locală cu bucurie și chiar exultare".

Continuarea promovării de către misiunea Federației Ruse a “episoadelor istorice" este una neconstructivă, care nu ajută la construirea unei relații pragmatice bazată pe respect reciproc, spune MAE.

"Reiterăm și pe această cale poziția MAE conform căreia trecutul relațiilor dintre România și Federația Rusă nu trebuie să facă loc unor speculații și opinii nefundamentate. În acest sens, reamintim că Ministerul Afacerilor Externe a evocat constant importanța Comisiei comune româno-ruse de istorici, care este în măsură și are ca obiectiv să analizeze istoria relațiilor dintre România și Federația Rusă. Continuarea lucrărilor acestei Comisii ar putea ajuta Ambasada Federației Ruse să-și actualizeze cunoștințele istorice și să aibă intervenții constructive", se mai spune în comunicatul citat.

Postarea de vineri a ambasadei Rusiei:6561 de afisari


1968
gpavel [utilizator], Sâmbătă, 29 iunie 2019, 15:34
+22/28
dupa invadarea cehoslovaciei,oficialii rusi, declarau ca populatia i-a intampinat cu flori,adevarul era pe jumatate,i-a intampinat cu flori,doar ca florile erau in ghivece si erau aruncate de la balcoane ,inspre invadatorii cuceritori!
El iti ocupa tara, iar tu îl numesti eliberator?
Entiu [utilizator], Sâmbătă, 29 iunie 2019, 17:22
+13/19
Asta-i logica rusului sovin - el iti ocupa tara, iar tu trebuie sa-l numesti eliberator!? Daca îi spui pe nume, ocupant adica, devii „radical de dreapta proromân”.
Rusia, daca doreste sa-si mai spele ceva din multele sale pacate, ar trebui sa-si ceara scuze ca au taiat în doua Tara Moldovei.
Sa-si ceara iertare de la întregul popor român pentru crimele savârsite în aceste doua secole de ocupatie si umilinta nationala.
Nemtii, popor civilizat, la un moment dat si-au cerut iertare de la evrei pentru holocaustul din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. De ce nu procedeaza la fel si Rusia
inca 10 comentarii comenteaza
Cookie Settings