Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat (TES) din București, prezintă joi, pe pagina sa de Facebook, o notificare primită din partea Primăriei Capitalei în care i se cere să vină cu o propunere de reducere a bugetului teatrului pe anul acesta cu suma de 500.000 lei, în caz contrar se va tăia această sumă din bugetul instituției în mod aleatoriu. Teatrul are în 2019 un buget aprobat de 12,3 milioane lei.

Maia MorgensternFoto: Hotnews

Potrivit notificării, trimise prin e-mail în cursul zilei de miercuri, Teatrul Evreiesc avea termen pentru a transmite propunerea de reducere a bugetului mai puțin de 24 de ore, până astăzi (joi), la ora 10.00.

„În cazul neprezentării propunerii de reducere a bugetului conform sumei comunicate, D.G.E (Direcția Generală Economică din cadrul Primăriei Capitalei, n.r.) va reduce suma din bugetul instituției dvs. de la un alineat bugetar aleatoriu”, se arată în notificare.

E-mailul primit miercuri de Teatrul Evreiesc de Stat, prezentat de Maia Morgenstern:

„Având în vedere NOTIFICAREA Administratorului Public nr. 1251/05.06.2019, la propunerea Ordonatorului Principal de Credite , Administratorului Public si D.G.E. și ținând cont de execuția bugetului local al Municipiului Bucuresti la data prezentă, vă rugăm ca până mâine 20.06.2019, ora 10:00 să prezentați propunerea de reducere a bugetului pentru anul 2019 in forma tabelara conform clasificației bugetare, cu suma de 500.000 lei.

În cazul neprezentării propunerii de reducere a bugetului conform sumei comunicate, D.G.E va reduce suma din bugetul instituției dvs. de la un alineat bugetar aleatoriu.

Documente vor fi predate la sediul PMB – DGE, mansarda.

Avem rugămintea sa ne confirmați primirea acestui e-mail și să ne transmiteți un număr de înregistrare”.

Reamintim că administratorul public al Bucureștiului, Sorin Chiriță, a transmis pe 5 iunie direcțiilor din Primăria Capitalei, instituțiilor din subordine și companiilor municipale o scrisoare care atestă situația financiară dezastruoasă de la Primăria Capitalei din cauza scăderii cotelor defalcate din TVA ce ajung la administrația locală. Mai exact, în primele 5 luni ale anului, veniturile au scăzut cu 15%, iar, în acest ritm, până la finalul anului se estimează o scădere de până la 35%. Sorin Chiriță cere instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei să diminueze cheltuielile și să facă investiții noi doar dacă sunt strict necesare. Citește aici mai mult.