​Alianța Renault-Nissan și Waymo LLC au semnat un parteneriat pentru a explora diverse utilizări ale mașinilor autonome în Franța și Japonia, a anunțat grupul auto. Waymo, parte a holding-ului Alphabet, este celebră pentru mașinile autonome și are și un parteneriat cu Fiat-Chrysler.

Masini de la WaymoFoto: Waymo

Companiile auto vor discuta cu cei de la Waymo ce oportunități de folosire a mașinilor autonome există și vor stabili în ce mod vor putea fi folosite în siguranță în Franța și Japonia. Înțelegerea nu prevede și livrarea de vehicule Renault-Nissan către Waymo.

Alianța va decide ce fel de servicii autonome ar putea lansa, dar se menționează că nu este neapărat că cele trei mărci vor lansa acele servicii împreună cu Waymo.

Cele trei grupuri auto produc 10 milioane mașini/an. Inițial Renault și Nissan vor dezvolta joint-venture-uri 50:50 pe mașini autonome în Franța și Japonia, ulterior fiind posibil ca cei de la Waymo să intre în capitalul acestor companii mixte.

Waymo testează mașini autonome de peste un deceniu și anul trecut a lansat un serviciu de taxi autonom în Arizona, însă pentru siguranță și pentru a respecta legea în mașină se găsește un angajat al companiei.