UPDATE Iranul afirmă că a doborât o dronă americană ce i-a încălcat spațiul aerian / Un oficial SUA spune că incidentul a avut loc în spațiul aerian internațional - Hotnews Mobile
1 € 4,7759 1 USD 4,3145miercuri 20 nov 2019

UPDATE Iranul afirmă că a doborât o dronă americană ce i-a încălcat spațiul aerian / Un oficial SUA spune că incidentul a avut loc în spațiul aerian internațional

de G.S. Joi, 20 iunie 2019, 9:09
- a A+
Imagine
Gărzile Revoluționare iraniene au doborât o dronă americană "de spionaj" în provincia Hormozgan, a anunțat joi site-ul acestor forțe de elită ale Teheranului, Sepah News, citat de Reuters. Agenția de stat IRNA a publicat un material identic, în care drona este identificată drept un RQ-4 Global Hawk.UPDATE 09.30 O dronă militară a Statelor Unite a fost doborâtă în spațiul aerian internațional, deasupra Strâmtorii Hormuz, de o rachetă iraniană sol-aer, a declarat un oficial american, care a dorit să nu i se dea numele. Oficialul a spus că a fost vorba de o dronă MQ-4C Triton a Marinei SUA.

"A fost doborâtă când a intrat în spațiul aerian iranian în apropierea districtului sudic Kouhmobarak", se afirmă pe site-ul Gărzilor Revoluționare.

RQ-4 Global Hawk este o aeronavă fără pilot ce poate zbura la altitudini mari timp de peste 30 ore, furnizînd imagini de înaltă rezoluție, aproape în timp real, ale unor suprafețe extinse, indiferent de condițiile meteo, potrivit producătorului Northrop Grumman.

Un purtător de cuvânt al comandamentului militar american a spus că nicio aeronavă a SUA nu a zburat miercuri deasupra Iranului.

Armata americană a confirmat acum câteva zile că Iranul a încercat să-i doboare o dronă săptămâna trecută și, de asemena, că una a fost doborâtă, pe 6 iunie de forțele houthi (sprijinite de Iran) din Yemen.6087 de afisari


serios?
un oarecare [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 11:58
+6/12
mai tii minte cand au exportat democratia in Germania?
mai tii minte cand au exportat democratia in Corea ? Ia si compara Nordul cu Sudul.

Orientul mijlociu e doar export de... interese. nu de ideologie. Nu zic ca e frumos ce se intampla acolo, dar hai sa nu folosim doar exemplele care ne convin ca sa argumentam cat de nasoala e democratia.
da mai comunistoc, am auzit
AliKimiku [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 11:26
+5/13
Ca stau sud-coreeni la coada sa sara gardul in raiul din Coreea de Nord.
As cum stateau si nemtii din vest ca sa fuga in RDG.
Si sarbii mureau pe capete incercand sa fuga in Romania.
inca 20 de comentarii comenteaza
Cookie Settings