​DOCUMENT Noua variantă a proiectului pentru reglementarea Bolt, Uber și Clever - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 0,7377duminică 20 oct 2019

​DOCUMENT Noua variantă a proiectului pentru reglementarea Bolt, Uber și Clever

de Florin Barbuta Joi, 20 iunie 2019, 8:55
- a A+
Imagine
Autoritățile au modificat proiectul inițial care reglementează aplicațiile Uber, Bolt și Clever. Această variantă va fi discutată în ședința de guvern de astăzi (joi- 20 iunie) într-o primă lectură. Potrivit noului proiect consultat de HotNews.ro, transportul alternativ de persoane se poate efectua numai prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
Versiunea anterioară a proiectului spunea că intermedierea transportului alternativ pe teritoriul României este supusă autorizării de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Conform noului proiect, MCSI va emite avizul tehnic pentru platformele digitale în termen de 30 de zile lucrătoare de la depunerea documentației complete, iar acesta va fi valabil 12 luni. (Anterior era vorba de o autorizație pe 3 ani).

Anual, companiile vor trebui să achite o taxă de 50.000 de lei la bugetul de stat.

În trafic, autoturismele acceptate pe platforma digitală vor avea afișat la vedere în partea din față și din spate a autoturismului un ecuson cu o dimensiune de 10 cm x 10 cm, care va conține numărul de înmatriculare, denumirea platformei folosite. Ecusonul este emis de ARR. În proiectul anterior se specifica un ecuson rotund cu diametrul de 10 cm.

În termen de 35 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței, MCSI va emite un ordin de ministru cu norme și proceduri pentru obținerea avizului tehnic pentru platformele digitale.

Important: Persoanele fizice și juridice care derulează operațiuni ce intră sub incidența acestei OUG beneficiază de o perioadă de tranziție de 60 de zile de la data la care autoritățile și-au îndeplinit obligațiile (adică cele 35 de zile ale MCSI și 30 de zile ale Autorității Rutiere Române de a publica modelele documentelor necesare îndeplinirii atribuțiilor ce îi revin).

Citește și:


15592 de afisari


nu au ce sa mai faca...
bancher [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 10:07
+19/19
deja tehnologia vine ca un tavalug peste ei. NU mai pot impiedica firmele de ridesharing sa intre pe piata. Vor ramane putini taximetristi in adevaratul sens al cuvantului, unii vor trece la Uber altii se apuca de alte treburi .
dragutz...
liviu_ [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 10:20
+17/17
"transportul alternativ de persoane se poate efectua numai prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale." -> cu alte cuvinte: VREM SPAGA !!!
"iar acesta va fi valabil 12 luni" -> e clar... spaga la guvern babana odata la 12 luni

frumos hotilor , frumos!

ma bucur ca si dispeceratele taximetristilor, aparatele lor si aplicatiile lor sunt avizate tot la fel... oh... wait!

ce sa zic... macar e bine ca se legalizeaza sa-si bage taximetristii unghia-n gat :P
nu am nimic cu unii dintre ei... am mers cu oameni f ok (de obicei chemati prin clever), dar sunt niste specimele (gen un burtos nu tocmai alb de la spitalu pantelimon)...
inca 24 de comentarii comenteaza
Cookie Settings