Ambasadorul propus de Trump la ONU nu îi împărtășește punctul de vedere legat de chestiunea schimbării climatice - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022

Ambasadorul propus de Trump la ONU nu îi împărtășește punctul de vedere legat de chestiunea schimbării climatice

de A.Z. Joi, 20 iunie 2019, 8:23
- a A+
Imagine
Candidatul nominalizat de președintele american Trump pentru poziția de ambasador ONU s-a îndepărtat de viziunea acestuia legată de schimbarea climatică, declarând că este o problemă care "ridică riscuri reale", scrie BBC News .


Kelly Craft a spus legislatorilor în cadrul audierii de confirmare că "susține acțiunile țărilor legate de soluționarea problemelor cauzate de schimbarea climatică". În trecut, aceasta a susținut că este de acord cu "ambele tabere" din dezbaterea legată de schimbarea climatică.

Trump a afirmat înainte că schimbarea climatică este o "farsă" și a pus la îndoială consensul oamenilor de știință legat de această chestiune. La începutul lunii, președintele a spus că schimbarea climatică "merge în ambele sensuri" și a dat vina pe celelalte națiuni pentru înrăutățirea calității aerului și a apei. În 2017, a retras SUA din pactul de la Paris, argumentând că înțelegerea era dezavantajoasă pentru lucrătorii americani.

Craft, care este momentan ambasador în Canada, a oferit o opinie similară în 2017, spunând că "în ambele tabere sunt oameni de știință care au dreptate". Însă și-a schimbat punctul de vedere miercuri, spunând comitetului pentru Relații Internaționale din Senat că "comportamentul uman a contribuit la schimbarea climatului".

"Să nu se înțeleagă greșit: Tratez această chestiune foarte serios."

De asemenea, a recunoscut că combustilii fosili au avut un rol în crearea acestei probleme. Cu toate acestea, Craft susține în continuare decizia lui Trump de a nu face parte din acordul de la Paris, afirmând că: "SUA nu trebuie să ia parte la înțelegere pentru a ocupa o poziție de lider".


919 afisariVa fi retras
erdeke [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 9:12
+3/3
furia oranjutanului incult nu il va rata.
Sunteti intr-o grava eroare
bestol [utilizator], Joi, 20 iunie 2019, 10:08
+3/5
Credeti ca ati descoperit apa calda (ciclurile solare, circuitul CO2, factorii naturali). Cat de naiv puteti fi incat sa considerati ca d-voastra,un nespecialist, s-a gandit la acesti factori, iar expertii care si-au dedicat viata studierii acestor fenomene sunt total ignoranti de existenta acestora?

Sa spuneti ca factorul uman nu a declansat acest fenomen implica ca sustinatorii ar presupune asa ceva, ceea ce in mod evident este fals. Factorul uman a agravat si accelerat fenomenul de incalzire globala. Fara factorul uman incalzirea s-ar fi produs daorita conditiilor naturale, insa intr-un ritm mult mai lent.

La fel de fals este sa afirmati ca exista 2 tabere care se bazeaza pe argumente serioase. De fapt exista o singura tabara, aceea a oamenilor de stiinta, este un consens, cei care se opun sunt fie lobbysti platiti de industria producatoare de CO2, fie naivi care se bazeaza pe studii eronate. Nu exsta 2 tabere la fel cum si in cazul vaccinarii nu exista 2 tabere.

Problema este ridicata de oamenii de stiinta si luata in considerare de politicienii responsabili, sa afirmati ca chestiunea este apanajul unor militanti anti-capitalisti inseamna sa falsificati realitatea. De aici si pana etichetarea fenomenului drept o farsa a Chinei nu mai e decat un pas.
inca 2 comentarii comenteaza