Canada a primit mai mulți refugiați decât orice altă țară din lume în 2018, potrivit unui raport ONU, întrecând SUA, care era până acum lider global în relocarea persoanelor provenite din zone de conflict, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Canada a oferit un cămin pentru 28.100 de refugiați în 2018, depășind pentru prima dată SUA. Statele Unite, cu o populație de aproape 10 ori mai mare decât cea a Canadei, a primit 23.000 de persoane, față de 97.000, în 2016.

"Scăderea drastică în ceea ce privește numărul de refugiați din SUA este, pe de o parte, cauzată de deciziile luate de administrația Trump", scrie în raportul formulat de Pew Research Center.

Prim ministrul Canadei, Justin Trudeau, a acordat problemei refugiaților prioritate, primind public familiile acestora la aeroport, în 2016. Anul trecut 18.000 de refugiați au devenit cetățeni canadieni.

UNHCR (Agenția ONU pentru Refugiați) a raportat miercuri că peste 70 de milioane de oameni au scăpat din zonele de conflict și persecuție, cel mai mare număr de la Al Doilea Război Mondial. Cele mai multe persoane sunt victime colaterale ale războiului din Syria.