Un bloc cu nouă etaje din oraşul Otaci, nordul Republicii Moldova, s-a prăbuşit miercuri seară, transmite Unimedia.info, precizând că despre acest incident a anunțat și președinlele țării, Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Bloc prabusitFoto: Captura YouTube

Potrivit pubicației citate, nu au fost raportate victime, toți locuitorii blocului fiind evacuați.

Președintele Dodon a anunțat că a fost convocată de urgență Comisia pentru situații excepționale.

Unimedia.info relatează ulterior că, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Național pentru Situații Urgente, locatarii blocului au fost evacuați înainte de prăbușire.

Potrivit informațiilor IGSU, în cursul serii, în jurul orei 21.20, s-a produs prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit de la etajul 9 până la etajul 1.

Dar, din fericire, s-a reușit preîntâmpinarea unei tragedii, angajații IGSU evacuând, în jurul orei 18.00, 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat.

Potrivit Unimedia.info, Guvernul se reunește joi pentru a găsi soluții pentru ajutorarea oamenilor rămași fără locuințe.

„Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur. La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs”, a scris pe pagina sa de Facebook premierul Maia Sandu.