A ținut capul de afiș în 2017, atunci când a lăsat Barcelona pentru a ajunge la PSG în schimbul a 222 de milioane de euro(!). Acum face "lumină" în propria-i carieră și spune că nu mai vrea să rămână la Paris, pentru a se întoarce , acolo de unde nu ar fi trebuit să plece vreodată. Neymar va ține, conform L'Equipe, prim-planul și în fereastra de transferuri din această vară.

NeymarFoto: psg.fr

Copilul răsfățat al fotbalului nu mai vrea să rămână în Orașul Luminilor, acolo unde a ajuns cu mare fast în vara lui 2017. Neymar a semnat cu Parisul, iar catalanii au primit 222 de milioane de euro.

Nu a fost însă până la urmă genul de mariaj care să țină o viață, desele derapaje și accidentările făcându-l pe Nasser Al-Khelaifi (patronul PSG) să declare că brazilianul este de vânzare.

"Nu mai vreau să joc la PSG, vreau să mă întorc acasă, de unde nu ar fi trebuit să plec niciodată", a precizat Neymar, citat de Mundo Deportivo.

Întoarcerea, agreată de foștii coechipieri

"A fost un privilegiu să joc cei mai buni ani din cariera mea la Barcelona alături de cel mai bun fotbalist din lume, Messi şi alături de al doilea cel mai bun, Neymar. Pentru mine, a fost unul dintre cele mai frumoase momente pe care le-am trăit. Cui nu i-ar plăcea un jucător ca Neymar? Totuşi, el este la PSG şi astfel de lucruri se vorbesc întotdeauna în timpul perioadei de transferuri" - Luis Suarez.

Conform Marca.com, în tranzacție ar putea intra Coutinho sau Dembele, plus 100 de milioane de euro. O altă variantă prezintă Globoesporte: Dembélé, Rakitic și Umtiti vor lua calea Parisului, plus 100 de milioane de euro.

În stagiunea 2018-2019, Neymar a bifat doar 28 de partide în tricoul celor de la PSG, reușind 23 de goluri și 13 pase decisive.

De-a lungul carierei, Neymar a evoluat la Santos (2009-2013), FC Barcelona (2013-2017) și PSG (2017-prezent).