Comisarul european Avramopoulos spune că vom intra curând în Schengen: "Suntem foarte aproape de a deschide ușile pentru prietenii noștri români" - Hotnews Mobile
1 € 4,7777 1 USD 4,3149marţi 10 dec 2019

Comisarul european Avramopoulos spune că vom intra curând în Schengen: "Suntem foarte aproape de a deschide ușile pentru prietenii noștri români"

de G.S. Miercuri, 19 iunie 2019, 11:57
- a A+
Imagine
Comisarul european pentru migraţie și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat că România nu este departe de momentul aderării la spațiul Schengen, în prezent lucrându-se la aspectele tehnice pentru acest demers, transmite Mediafax."Aș dori să transmit un mesaj clar prietenilor noștri români: în curând, România va fi membră a spațiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic de acest lucru, am lucrat îndeaproape cu autoritățile române. România a îndeplinit aproape toate îndatoririle, așadar suntem foarte aproape de a deschide ușile pentru prietenii noștri români", a declarat comisarul european pentru migraţie și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

Comisarul a mai adăugat că nu este departe momentul când România va fi membră a spațiului Schengen, însă trebuie rezolvate aspectele de natură tehnică.

"Au mai rămas niște aspecte, majoritatea tehnice, și practice. (...) Suntem foarte aproape. Nu este o chestiune de timp, ci de îndeplinirea ultimelor detalii. (...) La fel este și pentru Bulgaria și pentru Croația", a mai spus Dimitris Avramopoulos.


2191 de afisari


doar ca Olanda nu vrea portul Constanta
MG [utilizator], Miercuri, 19 iunie 2019, 12:07
+1/3
doar ca Olanda nu vrea portul Constanta in Schengen.
Suna a amagire, trage de timp pana gasesc ei altceva
Sa-si vada de ale lui
florian3619 [utilizator], Miercuri, 19 iunie 2019, 14:16
+1/1
comisarul european pentru migratie si afaceri interne ne transmite, acum la final de mandat, condoleante pentru ca nu am intrat in Schengen. Din ce zice intelegem ca:
a) ne aduce multumri pentru ca RO a acceptat cotele, a primit migrantii repartizat de el; nu i-am facut probleme. Acum nici nu stim cati mai avem si unde sunt - deh ... pierderi tehnologice;
b) cu privire la afacei interne - nu ne spune nimic despre cresterea infractioanalitatii trans-fronteliere la granita EU- RO; exemplu recent - avionul cazut in MM, pe frontiera cu Ucraina si vedetete politilior statale - locale si de frontiera pe cantrabanda cu alcool- tigari- alimente.
c) deespre Schengen-el poate sa-si dea doar cu pararea in problema; acesta tine de alta parohie - JAI justitie si afaceri interne -, in care voteaza ministrii de resort dni tarile UE; ce ne-a spus d-na Carmen, secretara dupa dezbaterea dinConsliliul CE este claaaar!
In concluzie - omul este protocolar, poate bine-voitor: la final de mandat ne ajuta cu oftatul, din pozitia detinuta de organ decizional al CE, merita apreciat - se implica dar nu se poata baga - asa ca ramane un COI.
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings