Comisarul european pentru migraţie și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat că România nu este departe de momentul aderării la spațiul Schengen, în prezent lucrându-se la aspectele tehnice pentru acest demers, transmite Mediafax.

Dimitris AvramopoulosFoto: Comisia Europeana

„Aș dori să transmit un mesaj clar prietenilor noștri români: în curând, România va fi membră a spațiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic de acest lucru, am lucrat îndeaproape cu autoritățile române. România a îndeplinit aproape toate îndatoririle, așadar suntem foarte aproape de a deschide ușile pentru prietenii noștri români”, a declarat comisarul european pentru migraţie și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

Comisarul a mai adăugat că nu este departe momentul când România va fi membră a spațiului Schengen, însă trebuie rezolvate aspectele de natură tehnică.

„Au mai rămas niște aspecte, majoritatea tehnice, și practice. (...) Suntem foarte aproape. Nu este o chestiune de timp, ci de îndeplinirea ultimelor detalii. (...) La fel este și pentru Bulgaria și pentru Croația”, a mai spus Dimitris Avramopoulos.